Zdravković: Pritisak na medicinare da podrže listu SNS-a

LESKOVAC

Na konferencija za medije Grupe građana „Za Leskovac – ZAJEDNO“ Nenad Zdravković govorio je o Opštoj bolnici i Domu zdravlja i podvukao da su “u ovim ustanovama su kružili spiskovi za potpisivanje podrške Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću”.

” To se do sada, za ovih 20 godina koliko sam ja u politici, nikada nije desilo. Zamislite da dođete na posao i vaš pretpostavljeni vam donese spisak i pita vas jeste li za vlast ili ne i da vas tera da to potpišete. To je izuzetno veliki pritisak na ljude. Razgovarao sam sa mojim kolegama, oni kažu da su pod pritiskom, ali i da im je muka od svega što se dešava. Oni se osećaju i bespomoćno, jer mi nemamo institucije koje bi ih od toga zaštitile. To je i kršenje Zakona o javnim preduzećima, gde se kaže da direktor treba da se razreši ukoliko vrši pritisak na druge zaposlene i radno angažovane u vezi sa podrškom političkim subjektima ili kandidatima na izborima, a nije preduzeo radnje za koje je nadležan da to spreči. Mislim da na ovo treba da reaguju i institucije, a sa tim potpisima se hvalio i Goran Cvetanović na predizbornoj tribini SNS-a.“

Zdravković kaže da se on nije potpisao, ali da je svima koji su ga konsultovali sa pitanjem šta da rade, rekao da se potpišu.

„Ljudi su pod velikim pritiskom da se prosto plaše da dođu na posao i da će im to što imaju neko drugo političko mišljenje uticati na to da dobiju prebačeni na drugo radno mesto, da im se smanji koeficijent za platu… Ovo je najveća sramota leskovačkog zdravstva i tih lekara koji su ove papire ponudili svojim kolegama.“

CAKIĆ: LESKOVAC U SVAKOJ KORUPCIJI U SRBIJI

Nebojša Cakić primećuje da kad god se čuje da ima neke korupcije u Srbiji, obavezno ispliva i Leskovac kao grad u kome se to obilato radi.

„Da ne pominjemo „Kip lajt“, Gradski trg, rekonstrukciju bolnice, stadiona, čega već, samo zato što mi imamo šampiona korupcije. Ovih dana se pojavila još jedna afera na nivou Srbije u režiji Ministarstva za brigu o porodici i demografiji. Nije neka velika suma, pet miliona evra, ali je tu i Leskovac. Afera se odnosi na to da su izvlačene pare iz ministarstva i davane nevladinim organizacijama, a manir NVO koje uzimaju ogromne pare nije svojstven samo vlasti, ima takvih i koji se predstavljaju kao opozicija, a imaju para da otvaraju sve i svašta… Novac iz ministarstva je davan za realne potrebe, poput borbe protiv vršnjačkog nasilja, za reproduktivno zdravlje, za podršku zapošljavanja mladih, obuke geronto-domaćica… Tu se javljaju škole iz Leskovca gde je navedeno da su u njima vršene takve obuke, a u stvari nisu. Posebna je priča Centar za socijalni rad, gde je Leskovac u tri grada, u Vranje i Kikindu, gde je podeljena suma od 410.000 evra, a neka ovlašćena lica su potpisivala odluke o završenim obukama. Pričali smo i o tome da se iz budžeta grada daju pare za NVO koje se uopšte ne bave time, gde se konobari bave psihološkom pomoći… To je još jedan način za kupovinu glasova. Pomoćnik direktora Centra za socijalni rad Boban Ilić je bio i predsednik komisije za dodelu sredstava, pa su jednom dali novac za NVO koja nije bila formirana, a na naše reagovanje su odložili konkurs, pa ga ponovili nakon 20-ak dana kako bi toj organizaciji dali pare.“ (kraj)IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Karlo
Karlo
7 meseca pre

ZDRAVKOVIĆU A KAKO IH TO PRITISKAJU,OBJASNI. JA SAM NEKADA 2004 GODINE BIO ĆLAM DS-A I NUDILI MI 1000 MARAKA DA GLASAM ZA TADIĆA, SLAGALI ME I 2007 SLAGALI DA NEĆE DA PRIZNAJU KOSOVO I METOHIJU,I NISU PRIZNALI SAMO PRIZNALI GRANICE I MEĐUDRŽAVNE PRELAZE,ILI ADMINISTRATIVNE,ISTI MU ĐAVO I TO STEFANOVIĆ POTPISAO U BRISEL A JEREMIĆ KA MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA VERIFIKOVAO I POTPISAO U UJEDINJENIM NACIJAMA A TADIĆ POBEGO U RUMUNIJI.
TAKO JOŠ POJEDINCI ĆEKAJU TE OBEĆANE PARE ,ALI NEMCI IZBACILI MARKE. TA TVOJA LAŽOVSKA PROPAGANDA JE NAMENJENA OVOJ NERADNOJ LOPOVSKOJ OPOZICIJI”DA SRBIJA STANE” DA BI NAROD IZINATA GLASAO ZA OPOZICIJU. ZDRAVKOVIĆU TO NIJE GLASANJE DIZANJEM RUKE ,VEĆ GOSPODINE “TAJNO GLASANJE ,ZAOKRUŽIVANJEM BROJA KANDIDATA I ZATO NEMOJ DA ŠIRIŠ NEKE GLUPOSTI,PA NIJE BAŠ NARID TOLIKO GLUP,KAKO IH TI SMATRAŠ,NEMOJ MNOGO DA PRIĆAŠ I KOMENTAR TI SMRDI KAO DA SI JEO ***** !!!

Ljudmila
Ljudmila
7 meseca pre
Odgovori  Karlo

Toliko su vam losi rezulati po vasim istrazivanjima da morate ovako glupo da lazete? Ili ste promenili botovske ssefove pa novima nije vazno kakve sve gluposti pisete ili mislite da je narod toliko glup. Dakle, od 2001 godine je evro, ne marka. 2004. Godine bila Vlada Vojislava Kostunice, i vlast DSS. Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore (jos smo bili zajedno) bio Vuk Draskovic. A granice i caribe sa KIM su postavljene Briselskim sporazumom koje je potpisala vlast koju predvodi tvoj glavi sef.stvarnno morate ipak da nadjete nekog pametnijeg da botuje.

Gradjani zasluzuju bolju vlast
Gradjani zasluzuju bolju vlast
7 meseca pre
Odgovori  Karlo

Zapamti, narod bira dok ima. Sada nema. I nece ove na vlasti. Kraj. I crnog djavola ce zaokruziti. I nece vise da debiloidi, bolidi, najgori ljudi, djaci, lopurde, muljatori sede po fotelje. Od svakog od njih bolji je svaki prosecan gradjanin po karakteru, obrazovanju, vaspitanju. E zato nikad vise za goreg od sebe da takav ima vise od mene. Najgorima pripada najmanje. Jer mi zasluzujemo bolju vlast