Zdravković i na sednici Gradskog veća tražio da Cvetanović podnese ostavku, u hodniku bilo nekoliko policajaca

LESKOVAC

Na 8. sednici Gradskog veća Grada Leskovca razmatrano je 14 tačaka Dnevnog reda. Pre samog usvajanja Dnevnog reda za reč se javio odbornik Nenad Zdravković, što je dovelo do rasprave između njega i predsedavajućeg Gorana Cvetanovića koji je tvrdio da Zdravković nema prava da govori na sednici Gradskog veća, jer nije šef odborničke grupe i koji mu nije dao reč.

„Nemate potrebe za nervozom, biću vrlo kratak i imam pravo da se obratim članovima Gradskog veća kao odbornik“ rekao je Zdravković i nastavio da govori.

„Ja sam zamenik šefa odborničke grupe koji je trenutno odsutan, tako da u tom svojstvu govorim. Nigde nemate napismeno da ja nemam pravo da govorim. Ponašam se vrlo pristojno, u skladu sa Statutom i sa pravom koji su mi dali građani Leskovca da ih predstavljam kao odbornik u ovoj skupštini. U Leskovcu se dešava vrlo ozbiljna politička kriza jer je u pritvoru pomoćnik gradonačelnika. Mislim da, s obzirom na sva dešavanja, ovo Gradsko veće nema mogućnost da donosi odluke koje su validne za skupštinu Grada Leskovca dok oko takve situcaije ne znamo šta se tačno desilo. Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da će, ukoliko je Gavrilović umešan, podneti ostavku. Očekujem, ako ima imalo časti i morala da tako nešto i uradi. Malopre smo dobili papir iz Tužilaštva i to je takođe razlog što ovo Gardsko veće ima problema da donosi validen odluke, jer na tom papiru smo obavešteni da su 12.6. zadržana lica A.K., D.S., V.S., Lj.Ž., V.B., M.S., N.S. i Č.J. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, a to su sve predsednici mesnih zajednica. Takođe, kaže se da je licu P.G., znači pomoćnik gradonačelnika, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, određen pritvor. Svi ste svedoci da bi ovo bilo zataškano da mi nismo pokrenuli ovu temu. Nemojte da vas gradonačelnik laže, jer na ovom papir mogu, umesto ovih inicijala, biti vaši inicijali. Jer i tada je ovde ustvrdio da ta licu nisu uhapšena nego su samo išla u razgledanje okoline zbog časa Prirode i društva, da nema ništa od toga, da sam ja lažov, lopov, prevarant i politički manipulator, ali evo ko je lažov. Sve ostalo su prazne reči, a o časti i moralu pokazaće naredni dani. Skoro sam siguran da bi 99% prisutnih ovde, da su rekli da će dati ostavku, to i učiniti. Ne zaboravite da ovo mogu biti i vaši inicijali i tada će se gradonačelnik kao i što se sada pravi da te osobe ne poznaje i da ih u životu nije video, ni vas neće poznavati, a vi danas glasajte po Dnevnom redu.“ Nakon ovog izlaganja Zdravković je, sa nekoliko kolega iz svoje odborničke grupe, napustio sednicu Gradskog veća, koje je nastavilo sa radom.

Pred početak sednice Gradskog veća u hodniku uprave zgrada bilo je par policajaca. (kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dr Milic
Dr Milic
1 mesec pre

Kolega Nešo džabe trazis ostavku …cudi me iskreno jer Vrana Vrani oči je vadi .Daleko je Srbija od pravde …Sistek se treba menjati