Zbog uništavanja bombe zabranjen saobraćaj na Gazeli, gradjani da ne izlaze iz stanova

BEOGRAD

Sektor za vanredne situacije MUPa Srbije  saopštio da  će sutra, u nedelju 05. februara 2017. godine, u perodu od 8 do 10 časova, uništiti  avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je prilikom izvođenja zamljanih radova pronađena na gradilištu „Beograda na vodi“a gradjanima  okolnih zgrada u Savskoj ulici je upućen apel  da se pomere od prozora i spuste roletne .

 

Zbog uništavanje bobme, teške 250 kilograma , biće obustavljen saobraćaj i na “Gazeli”.

 

“Stanje u kome je bomba pronađena onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu.

Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, koje će obaviti NUS, biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 sata.

U suprotonom, automobili će biti premešteni na parking kod Sava Centra.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara”, navodei se u saopštenju u kome s etvrdi da je MUP “preduzeo čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare