Zbog nameštanja utakmica GFK Dubočici kazna oduzimanja šest bodova i mora da plate osam miliona

Fudbalski savez Srbije (FSS) doneo je odluku o kažnjavanju klubova zbog povrede integriteta takmičenja na kraju prethodne sezone. Na sednici Disciplinske i etičke komisije kojom je predsedavao Ivan Nikolić u vezi sa informacijama dostavljenim od strane nadležnih organa UEFA kaženjana su tri kluba – Tekstilac Odžaci, Dubočica Leskovac i OFK Vršac!

U saopštenju se navodi da se postupalo po dopisima vezanim za utakmice FK Tekstilac – FK Mladost GAT, potom OFK Vršac – FK Tekstilac, GFK Dubočica – FK Mladost GAT i na kraju FK Dubočica – OFK Vršac.

1) Kažnjava se FK Tekstilac Odžaci efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine.

2) Kažnjava se GFK Dubočica Leskovac efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine.

3) Kažnjava se OFK Vršac efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 1.000.000 (milion) dinara.

Disciplinska i etička komisija FSS odredila je kaznu i za FK Novi Pazar, koji će morati dve prvenstvene utakmice da odigra bez prisustva publike zbog slabe organizacije meča sedmog kola plej-auta protiv Radničkog iz Niša 24. maja, navodi se u saopštenju. (kraj) SM/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare