Završnica 34. Nišvila sa zgusnutim rasporedom

NIŠ

 

Nišvil se ove godine završava na malo drugačiji način. Sinoćno olujno nevreme poremetilo je planove organizatora pa je došlo do izmena u nedeljnom programu. Koncerti će početi od 19 sati i trajaće do dva sata posle ponoći. Zatvoriće ga nastup beogradskog sastava E-play koji je prvobitno trebalo da otvori poslednji dan.

Prvi na scenu izaćiće Gruzijanski Tbilisi Big Bend.

„Prvi put nastuapmo u Nišu i Srbiji. Bend postoji od 1997. godine i čine ga najbolji džez muzičari iz Gruzije. Sastav broji 28 umetnika i devet pevača. Do sada su imali sedam međunarodnih saradnji sa bendovima iz različitih zemalja“, kažu predstavnici benda.

Zvezda večeri osim Toma Harela je holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer kojoj je ovo četvrti nastup na Nišvilu. Ona će po drugi put biti nagrađena, ali ovog puta će dobiti priznanje za počasnu građanku Niša.

„Srećna sam što sam opet ponovo ovde. Najviše volim mladu pre svega publiku koja voli džez i svetsku muziku. Širom sveta ta publika postaje sve starija. Zahvalna sam festivalu na nagradi iako sam je prvobitno odbila uz obrazloženje da sebe smatram građaninom sveta, a ne samo jednog mesta. Drago mije što su mi je upravo mladi ljudi dodelili.

U Niš sam došla da promovišem nov album „Together“, ali i nove mlade muzičare u svom bendu“, istakla je Kendi.

Na zatvaranju 34 Nišvila nastupiće i Silent Blast, Big Bend Gverillaz, Visions of a nomad i Rambo Amadeus.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare