Završni radovi u ulici Devet Jugovića, 761 metar košta 38 miliona

LESKOVAC

Rekonstrukciji ulice Devet Jugovića u dužini od 761 metra i vrednosti 38 miliona dinara privodi se kraju, a gradonačelnik Leskovaca Goran Cvetanović, obišavši završne radove rekao je da je kocka, koja se nalazila na ovoj saobraćajnici, zamenjena sa dva sloja kvalitetnog asfalta, dok su trotoari su popločani.

„U toku su i završni radovi na rekonstrukciji puta između Leskovca i Vučja, tačnije na deonici između Vučja i Strojkovca. To je bila najduža saobraćajnica pod kockom, u izuzetno lošem stanju. Ponosni smo što skidanjem te kocke i postavljanjem asfalta uspešno rešavamo taj višedecenijski problem celog vučjanskog kraja. Na sajtu grada Leskovca objavljen je Javni poziv mesnim zajednicama za učešće u raspodeli, preuzimanju i korišćenju sitne kamene kocke.“

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ naglasio je da je urađena kompletna zamena tamponskih slojeva, kao i ugradnja nosećih i završnog sloja asfalta, zatim ugradnja novih ivičnjaka, kao i da je urađena je nivelacija šaht poklopaca, odvodnjavanje odrađeno podužnim i poprečnim profilima, padovima.

„Urađena je rekonstrukcija i ugradnja novih gajger slivnika, završava se asfaltiranje, a paralelno sa tim izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije, dok su saobraćajni znakovi već postavljeni. Urađeno je i ispitivanje onoga što je ovde izvedeno, tu je laboratorija, i sve je u redu, debljina slojeva onako kako treba da bude, očekujemo da rezultati ispitivanja i mešavina materijala budu pozitivni.“

Suzana Lepojević, meštanka MZ „Moše Pijade“ smatra da je rekonstrukcija ove ulice posebno značajna zbog OŠ „Kosta Stamenković“, jer će ulica sada biti bezbednija za decu i pešake.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radovan
Radovan
1 godina pre

Sramota,neravno,kao nogama da su radili.
Ne mogu soferi iz vlasotinca da se bave gradnjom puteva.Ni jednu ulicu nisu ravnu uradili.Ali ih direktor direkcije dize u nebesa.
Treba im naloziti da poprave da skinu zavrsni sloj i ponovo asfaltiraju.
Cene uopste nije losa,za ovakav nekvalitet.
Jedino sto treba je da bude ravno,a nije.