„ Završite započeto“ na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu

NIŠ

Pravni fakultet Univerziteta u Nišu usvojio je Odluku o  podsticajnim merama za završetak studija studenata koji studiraju po starim nastavnim planovima i programima.

 „Svesni smo da je  mnoge koleginice i kolege život odveo u nekom drugom pravcu, te da su ih razne životne okolnosti kao i pandemija sprečile da se posvete završetku svojih studija.Donošenjem ove odluke Pravni fakultet je želeo da pruži mogućnost svojim studentima da završe započeto i postanu diplomirani pravnici, što je verujemo i bila njihova namera kada su se upisali na fakultet“, kažu na ovom fakultetu.

               Pravo na korišćenje podsticajnih mera imaju studenti koji su upisali studije pre 2008.godine i koji u školskoj 2022/23.godini imaju regulisan status ili će taj status regulisati.

                Studenti će se koristiti merama iz ove odluke na osnovu svog pisanog izjašnjenja na posebnom obrascu koji će predati Službi za nastavu i studentska pitanja uz plaćanje iznosa od 10.000 dinara po izabranom predmetu.

                 Za izabrane predmete studenti će imati pravo na dva termina predavanja od po tri školska časa koji će se držati subotom, dva termina konsultacija u prostorijama fakulteta u trajanju od jednog školskog čas, dva termina konsulatacija preko ZOOM platforme, polaganje ispita iz najmanje tri podjednaka dela bez ograničenja vremenskog vađenja položenog dela ispita.

                   Ukoliko se kandidat odluče za ovaj način nastavak studija neophodno je da popune odgovarajući obrazac do kraja meseca, odnosno do 30.novembra. Realizacija podsticajnih mera počeće početkom decembra 2022.godine.

                    „Nadamo se da će naše koleginice i kolege iskoristiti datu mogućnost i steći diplomu koju su svojim radom i zaslužili. Budite uporni, ne dozvolite da vas loša iskustva i splet okolnosti zauastave na putu ka vašem cilju, a Pravni fakultet će učiniti sve da vam pomogne u ostvarenju tog cilja“, poručuju sa ovog fakulteta studentima koje su životne okolnosti udaljile od studija, a oni i dalje žele da dobiju diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare