Proverite da li se nalazite na biračkom spisku

LESKOVAC

Povodom predstojećih izbora za članove saveta 139 mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca, koji su raspisani za 25. decembar 2022. godine, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave grada Leskovca izlaže na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Leskovca. Građani mogu proveriti da li se nalaze na biračkom spisku u sedištu Gradske uprave grada Leskovca, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, u zgradi Skupštine grada Leskovca, ulica Pana Đukića br. 11, u kancelarijama broj 15. i 22. Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana, u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave https://upit.birackispisak.gov.rs/ unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte, odnosno broju pasoša.

Moguće je podneti i zahtev za promenu u delu Jedinstvenog biračkog spiska. Građani sa prebivalištem na teritoriji grada Leskovca zahtev mogu podneti Gradskoj upravi grada Leskovca, Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove, svakog radnog dana u vremenu od 7.00 do 20.00 časova i u neradne dane od 7.00 do 15.00 časova do zaključenja biračkog spiska, 9. decembra 2022. godine u 24 časa.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi. U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške Gradske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare