Završetak mosta kod Tvrđave do 1. avgusta

 NIŠ

                        Materijal je sada stigao, popločavanje mosta je počelo, izvođači radova su doneli nove bankarske garancije, a uz to plaćaju i kaznene penale i mi smo im dali usmeno novi rok da se Trg zavši do 1. avgusta.  Gradu je u intersu da radovi budu završeni jer ako ih u ovom trenutku prekinemo morali bi smo tek za šest meseci da uvedemo nove izvođače radova, da oni kupe nov materijal koji je identičan ovom prethodnom i pitanje je koliko bi, zaista, vremena  bilo potrebno da konačno Trg završi”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski komentarišući početak radova rekonstrukcije mosta kod Tvršave, dodajući da se radi o velikom gradilištu i da je sramota što radovi do sada nisu završeni.

                         Prema njenim rečima do sada je bilo više odlaganja roka za završetak Trga, a opravdanja izvođača radova bila su različita. Jedan od njih je i pandemija korona virusa što je otežalo dopremanje materijala. Potom su radnici istog izvođača bili angažovani na izgradnji kovid bolnica. Sada se očekuje da novi rok bude ispoštovan.

               “Trg i most su žila kucavica u našem gradu i oni su veza između dva dela grada. Da bi smo ubrzali radove promenili smo i nadzor i to više nije ista osoba. Učinili smo to upravo zbog nove energije, da taj novi njih natera da oni brže i kvalitetnije rade. Nama svima je u interesu da se trg završi, nije nam u interesu da se posao i dalje produžava, to je započeta priča koja mora da se završi i rukovodstvo grada na tome radi. Da je tako vidi se i po tome što su radovi ubrzani pa se sada radi i noću ”, kazala je grdaonačelnica Niša.

                           U okviru radova na Trgu spada i uređenje dela ulice 7.juli.

                     “Izvođač radova na Trgu kralja Milana Bauwesen ispunjava svoju ugovornu obavezu asfaltiranjem dela ulice 7. jula koja je sastavni deo ugovora o uređenju Trga.  Radi se na polaganju novih slojeva asfalta”, kazala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Olja
Olja
11 meseca pre

Koje godine?

Mnogi su tako mislili
Mnogi su tako mislili
11 meseca pre
Odgovori  Olja

Vreme je nepoznanica za naprednjake. Ne verujem da znaju koje godine a greše, između ostalog, i u tome što misle da su večni.