KLER: Više od 100 domaćinstava se prijavilo za zamenu kotlova

 NIŠ

                          Na konkurs Grada Niša za sufinansiranje troškova zamene kotlova za grejanje na ugalj i drva, kotlovima na pelet ili gas, ili za priključivanje na sistem daljinskog grejanja koji je trajao do početka jula,  prijavilo se nešto više od 100 domaćinstava, kaže direktor  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj  Dušan Radivojević.

                          „Komisija će imati dosta posla da u narednih mesec dana da pregleda sve projekte i odobri subvencije. Ukoliko deo sredstava ostane, ponovićemo konkurs do utoška sredstava. Odluku o dodeli subvencija komisija će doneti u roku od 15 dana“, izjavio je Radivojević.  Kimisija donosi preliminarnu listu, a rešenjem Gradskog veća biće usvojena konačna rang lista i nakaon toga kreće potpisivanje ugovora sa  građanima.

                          Radivojević dodaje da su očekivali da se na konkurs javi oko 200 domaćinstava, ali je broj pristiglih prijava manji. To tumači obimnom dokumentacijom  koja je trebalo da se dostavi ali  i nepoverenjem koje su pokazali pojedini gradjani.

                          On je podsetio da je konkurs za sufinansiranje troškova domaćinstava za zamenu kotlova raspisan u cilju smanjenja zagadjenja vazduha i za tu namenu su Grad Niš i Ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojili 17,6 miliona dinara.

                          „Za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet biće utrošeno 11,1 miliona dinara, za nabavku kotolova na gas 3,44 miliona i za priključene na sistem daljinskog grejanja tri miliona dinara“, rekao je Radivojević.

                           Domaćinstvima koja se budu javila za  nabavku kotola na pelet  biće odobreno maksimalno 90.000 dinara, maksimalno 80.000 dinara dobiće oni koji kupuju kotao na gas, a najviše 200.000 dinara dobiće oni koji su odlučili da nabave radijatore i priključe se na sistem daljinskog grejanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare