Završeni radovi na sanaciji krova na Gimnaziji

LESKOVAC

Povodom okončanja radova na sanaciji krova zgrade Gimnazije održana je konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da je u okviru ovog projekta izvršena demontaža i ugradnja novih ploča na površini od 650 metara kvadratnih.

„Zamenjeno je i oko 1000 metara oštećenih i dotrajalih krovnih letvi, demontirani i postavljeni novi oluci, postavljene štapke hvataljke sa uređajem za rano startovanje i brojačem udara na gromobranskoj instalaciji, jer Gimnazija do sada nije imali gromobran i zaštitu. Zamenjena su i jednostruka stakla i postavljena mreža na svim dvokrilnim prozorima u tavanskom prostoru, ugrađena vrata od PVC aluminijumskog materijala u ulaznom delu krovnog prostora. Postavljen je i snegobran na delu krovnog prostora, koji je i kompletno očišćen, uz deratizaciju. Vrednost radova je 1,6 miliona dinara, a izvođač je bio „Pionir“ iz Vlasotinca. Radovi su izvedeni u roku i dokaz su da se trudimo da svim leskovačkim učenicima pružimo dobre uslove za školovanje.“

Direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović, zahvaljujući se na pomoći, rekla je da je krov prokišnjavao što je stvaralo velike probleme za izvođenje nastave, a da je da je tavanski prostor bio neupotrebljiv, a sada je dobijen jedan funkcionalan prostor.

Inače, zgrada se katastarski vodi na Gimnaziju, a Ekonomska škola, koja takođe koristi prostorije zgrade, je praktično podstanar, rečeno je danas na pitanje novinara JUGpressa kako to da direktora te škole, inače kadar SPS,  nije prisutna na press konferenciji.

 

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
stari gimnazijalac Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
stari gimnazijalac
Gost
stari gimnazijalac

Ova skolska zgrada je izgradjena 1952. godine za potrebe učenika Gimnazije. Tokom proteklih godina gimnazijalci su izlazili u susret mnogim školama i ustupali im prostor na korišćenje, ali su se one potrudile da se kod lokalnih vlasti izbore za SVOJ prostor i da se osamostale. Jedino ekonomska škola nije nikada htela da zatraži drugi prostor za svoje učenike, čak i kada im je nudjeno da se presele budu samostalni oni su to odbijali. Razlozi su samo njima znani!
Svi rukovodioci Gimnazije su se oduvek sami borili za poboljšanje uslova za rad u školi i gotovo sve veće investicije na školi radjene su na inicijativu Gimnazije.