Završeni radovi na rekonstrukciji bazena

VRANJE

Projekat rekonstrukcije bazena Sportske hale je pokrenula i finansijski podržala Kompanija Britiš Ameriken Tobako, koja u Vranju posluje od 2003. godine.

Podršku za ovaj poduhvat su dobili i od lokalne samouprave i Javne ustanove Sportski centar.

Radovi na bazenu, koji je u vreme sezone dosta posećen, su završeni za tri nedelje. Pored građevinskih radnika bili su angažovani i volonteri iz Kompanije BAT. Oko šezdesetak zaposlenih učestvovalo je  na farbanju ograde bazena, uređenju travnjaka, montaži novog inventara i sređivanju sportskog terena.

BAT je za rekonstrukciji bazena izdvojio oko 10.000 evra, a Grad vranje 300.000 dinara. Obezbedjen je i pristup za osobe sa invaliditetom.

U sredu je zvanično označen završetak rekonstrukcije. Direktor fabrike BAT u Vranju, Ričard Vredenberg izrazio je zadovoljstvo što su zajedno sa Gradom uspešno realizovali ovaj projekat. On se zahvalio i svim partnerima, koji su pružili podršku da bazen dobije novo ruho i ceo kompleks bude funkcionalniji.

Na svečanosti je govorio i gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković, koji se zahvalio rukovodstvu Kompanije BAT, kao i zaposlenima u Sportskoj hali i volonterima što je projekat okončan kvalitetno i u predvidjenom roku.

,,Rekonstruisan i uredjen bazen namenjen je svim Vranjancima, našoj deci. Cilj je da unapredjujemo sve oblasti društvenog života i da svim sugradjanima, naročito mladima, omogućimo da Vranje bude mesto za sport i rekreaciju, kao i brojna kulturna dešavanja“, rekao je gradonačelnik.

U ime Sportske hale zahvalio se direktor Bora Janjić, koji je istakao da primer ove društveno odgovorne firme treba da slede i ostale kompanije.

Direktor BAT za Srbiju i Crnu Goru Tanos Trimis,  rekao je da svaka društveno odgovorna kompanija treba da doprinese razvoju lokalne zajednice i da se kroz realizovane projekte stvaraju bolji uslovi za život gradjana.

Interesantno je da je volonterski angažman zaposlenih u jednoj stranoj kompaniji do sada jedinstven primer na jugu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare