Završeni radovi na izgradnji pijace u Grdelici

 

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je pijacu u Grdelici gde je završeno  asfaltiranje platoa, površine gotovo 1000 kvadratnih metara, što će prodavcima i kupcima znatno olakšati boravak na tom prostoru.

 

Radovi su izvedeni u delu robne pijace, gde se tokom pijačnih dana nalazi stotinak tezgi, i gde je teren bio u veoma lošem stanju.

„Sređivanje platoa iz gradske kase finansirano je sa 1.200.000 dinara, a radove je izvela firma SNL Graditelj. Ranije je asfaltiran i deo površine oko 900 metara, što znači da sada ukupno imamo oko 2000 kvadrata uređenog platoa u okviru pijace. Na ovaj način dobili smo adekvatan i primeren prostor za grdeličke proizvođače i kupce njihovih proizvoda. Na jesen će se nastaviti sa uređenjem pijace u ovoj varošici i u planu je postavljanje nastrešnice u delu zelene pijace, na kojoj je trenutno 50-tak tezgi.“

Direktor JKP Grdelica Zoran Jović je pojasnio da će se sa ovim radovima krenuti na jesen, jer se ne želi remećenje aktivnosti tokom pijačne sezone. Radovi će trajati 30-ak dana.

„Za postavljanje nastrešnice će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 2 miliona dinara. JKP Grdelica je pre par maseci na ovom prostoru postavilo i novu česmu, kako bi obezbedilo što bolje uslove za rad pijace. Prihod grada od pijace na godišnjem nivou iznosi oko 1.600.000 dinara, što ukazuje na značaj investiranja u njeno uređenje.“

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o