Završeni radovi na energetskoj sanaciji škole u Guberevcu

LESKOVAC

Na zgradi Osnovne škole „Bora Stanković“ u Guberevcu završeni su radovi energetske sanacije. Ove radove finansirala je Evropska unija putem EU Pro plus programa sa 18,5 miliona dinara. Školu koja broji 224 učenika posetio je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović sa saradnicima i rekao da su radovi podrazumevali zamenu stolarije, postavaljnje termoizolacije i zamenu rasvete u prostoriji za nastavnike čime je dodatno unapređena energetska efikasnost ove škole.

„Radovi su se sprovodili u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i sada objekat škole sija potpuno novim sjajem i imam osećaj da je jedna od najlepših škola u gradu i regionu. Ovo nisu prvi radovi koji se izvode na ovom školskom objektu. Rekonstruisani su toaleti u prizemlju i na prvom spratu, postavljena ograda oko ovog, ali i objekta izdvojenog odeljenja u Nomanici, uređen školski teren i u sve navedeno uloženo je 9,8 miliona dinara.“

Darko Ivanković, direktor škole, naglašava da su sada, nakon energetske sanacije, uslovi za rad učenika i upošljenika škole neuporedivo bolji u odnosu na raniji period.

„Posebno je to primetno sada jer je ranije bilo jako teško zagrejati ovaj objekat u zimskim mesecima.“ (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare