Završeni “Borini pozorišni dani”

Završeni “Borini pozorišni dani”

Na ovogodišnjem “38. Borinim pozorišnim danima” u Vranju za najbolju predstavu, po oceni posetilaca, proglašen je dramski komad „Severoistok“ u režiji Jane Maričić.  Predstavu su izveli „Bitef teatar“ i „Beo art“.

Tradicionalna kulturna manifestacija koja se svakog oktobra u Vranju održava u čast književnika Borisava Stankovića završena je predstavom „Kako održavati fikus“, u režiji Vranjanca Juga Đorđevića koju su izveli glumci pozorišta iz Užica.

Zatvarajući ovogodišnje „Borine dane“, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je izrazio nadu da je ovo poslednji festival koji se održava van matične zgrade i da će naredne godine predstave biti izvedene u novoj zgradi Pozorišta.

 

„Dinamičkim planom predviđeno je da građevinska faza radova na zgradi pozorištu bude završena u aprilu naredne godine, a paralelno sa odvijaju procesi na pripremi treće faze u kojoj se očekuje opremanje objekta najsavremenijom scenom, rasvetom i ozvučenjem. Planira se i nabavka filmskog projektora, jer će zgrada Pozorišta biti ujedno i bioskop“, rekao je Milenković.

On se zahvalio Ministarstvu odbrane, vojsci Srbije kao i generalima Slobodanu Stopi i Milosavu Simoviću na bezrezervnoj podršci u održavanju pozorišnog života na sceni Doma vojske u proteklih šest godina.

Direktor vranjskog teatra Nenad Jović se zahvalio publici, ali i gostujućim ansamblima što su bili deo ovogodišnje manifestacije i izrazio nadu da je ovo poslednji festival na alternativnoj sceni.

 

Na ovom najprestižnijem pozorišnom festivalu na jugu Srbije izvedeno je šest predstava, a ove godine na repertoaru je bilo i predstava za najmlađe. U okviru pratećeg programa otvorena je i izložba posvećena glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare