Završena prvenstva u Jablaničkoj okružnoj i Međuopštinskoj ligi

 

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE
LIGE BEZ BRIGE
Poslednjim 15.kolom, odigranim poslednjeg vikenda u novembru, okončana je jesenja sezona na fudbalskim terenima Jablaničke okružne lige i Međuopštinske lige,  koje se nalaze pod jurisdikcijom Fudbalskog saveza Jablaničkog regiona.

Vremenski uslovi za odigravanje utakmica bili su, uglavnom, povoljni, jer nije bilo ni snega ni kiše, a ni blatnjavih terena, kao što je bilo ranijih sezona.
Sadašnje rukovodstvo FSJO smanjilo je broj klubova u obe lige, tako da je ove prvenstvene sezone u takmičenj ušla sa 16 klubova, dakle, dva manje u odnosu na prethodne sezone, kada ih je bilo 18 , što je bilo previše, jer tako preglomazne lige bile su prevelik zalogaj za nejaka pleća svih klubova, kako u kadrovskom smislu, a još više kada su u pitanju finansijska sredstva, koja su noćna mora za sve fudbalske kolektive.
I ako još zvanično nisu usvojeni izveštaji komesara za takmičenje, odnosno za suđenje, opšte je uverenje da je jesenja sezona protekla u okvirima sportske korektnosti i da nije previše prigovora od strane klubova, što bi mnogi rekli da su to bile ,,lige bez brige”.

A, kako će biti u nastavku sezone, kada će biti važan svaki bod i svaki pogodak, jer borba za prvaka u obe lige, kao i borba za očuvanje postojećih statusa, pokazaće prolećni deo fudbalske sezone koji kreće marta naredne godine.
Fudbaleri Jedinstva iz Gornjeg Stopanja osvojili su titulu jesenjeg prvaka postigavši pri tom zaista odlične rezultate.

Sa 41 osvojenim bodom prezimiće na čelnoj poziciji i sa podatkom da su ove jeseni ostali neporaženi.

U stopu ih prati Vučje, koje je ne tako davno igralo u Drugoj ligi.

Zaostatak od jednog boda nije nedoknadiv i borba za prvo mesto biće zaista žestoka između ova dva kluba.

Dva vlasotinačka predstavnika Progres iz Ladovice i Jedinstvo iz Šišave imaće mnogo muka i problema da u nastavku sezone stignu do luku spasa i zadrže postojeći status.
Iz Međuopštinske lige u viši rang, tj. u Jablaničku okružnu ligu idu prve dve prvoplasirane ekipe. Leskovačka OFK Morava bila je jesenas najbolja i zasluženo je prigrabila prvu poziciju sa 39 bodova, a druga je ekipa Šumadije koja ima tri boda manje. Na trećem mestu sa 30 upisanih bodova na svom kontu je ekipa BSK iz Belanovca.

Naravno, da veće šanse za prelazak u veši rang takmičenja imaju OFK Morava i Šumadija, ali ne treba potceniti ni mogućnost da se i ekipa iz Belanovca uključi u borbi za viši rang. Omladinac i Derbi 2016 su fenjerdžije i od prvog prolećnog kola moraće da se bore za očuvanje postojećeg statusa.
“Bez obzira što još nisu usvojeni izveštaji komesara za suđenje i takmičenje na organima FSJO, mogu da kažem da je jesenji deo prvenstvene sezone protekao, na zadovoljavajući način, i pod budnim okom svih onih koji su bili zaduženi za regularnost samog takmičenja” , kaže predsednik FSJO, Dragan Stojiljković.
Pitamo ga šta posebno karakteriše jesenju sezonu ?
“Igrao se napadački fudbal, tako da su gledaoci videli veliki broj golova, što je svakako dobro, jer ljubitelji fudbala vole ekipe i žele da vide puno golova”, rekao je  Stojiljković.
Na pitanje kakva je situacija bila sa organizovanjem utakmica, kaže da nisu tražili “dlaku u jajetu” od klubova.

“Ali, svi klubovi su dostojno poštovali sve ono što je bilo napisano u Propozicijama za takmičenje”
Rukovodstvo Jedinstva iz Šišave se žalilo zbog slučaja prisustva (ne)kompetentnosti lica zadužena za zdravstvenu brigu na utakmicama a Stojiljković kaže da “nema tu ničeg spornog”.

“Sve je jasno i svi klubovi su znali za svoje obaveze, a dali smo na vreme i određena pojašnjenja u vezi člana 17, stav 3, tačka 11, gde je jasno rečeno ko od medicinskog osoblja može biti na klupi za igrače u vreme odigravanja utakmice” .
Koja su vaša očekivanja za nastavak prvenstvene sezone, pitamo ga
” I ako do nastavka prolećnog dela prvenstva ima skoro puna tri meseca, na vreme ćemo preduzeti sve što je u našoj nadležnosti kako bi se prvenstva u obe lige odvijala na pravi način i u okvirima sportskog fer pleja. Naša je želja, a i obaveza da sve to uradimo u okviru postojećih propisa nadležnih fudbalskih organa i u tome ćemo biti istrajni do kraja”,  poručuje prvi čovek Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, Dragan Stojiljković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare