Završena obuka za krojenje i šivenje

 

 

LESKOVAC

Podelom sertifikata nezaposlenim osobama, u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, danas je i zvanično završena obuka za krojenje i šivenje.

Ukupno šesnaest nezaposlenih sa evidencije leskovačke filijale NSZ dobilo je potvrdu za uspešno završenu obuku.

Prilikom dodele sertifikata, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Stanković rekao je da firme iz ove oblasti, u poslednje vreme, imaju sve veće potrebe za šivačima i krojačima.

On je, na današnjoj svečanosti, istakao i da je prilikom organizovanja obuke za šivenje, upućen poziv i muškarcima da se prijave. Medjutim, kako kaže, nije bilo zainteresovanih.

„Postoje poslovi šivenja u odredjenim kompanijama koji zahtevaju veću fizičku snagu, tako da je poželjno da ih obavljaju muškarci“, ističe Stanković i dodaje da sve osobe, zainteresovane za odredjenu vrstu obuke, a koje su na evidenciji NSZ-a, treba da se prijave kod svojih savetnika, gde će i dobiti sve potrebne informacije.

U saradnji sa Narodnim univerzitetom iz Niša, obuka za krojenje i šivenje, koja je trajala mesec dana, izvedena je u Centru za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ u Leskovcu.

Njen cilj, kako je danas istaknuto, je da se osnaže kompetencije nezaposlenih za nastup na tržistu rada.

Medju osobama koje su dobile sertifikat je i Leskovčanka, Ana Nikolić, koja je već godinu dana bez posla.

„Moje koleginice i ja smo iz obuke naučile dosta toga. Imale smo dobre predavače, zahvaljujući kojima smo savladale obuku. Nadamo se da ćemo, barem negde, da se zaposlimo kao krojač, gde će nam to iskustvo više značiti ili pomoći“, izjavila je Ana Nikolić, inače po struci poljoprivredni tehničar.

Obuka za krojenje i šivenje, finansirana sredstvima Evropske Unije, deo je projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare