ZAVRŠENA ETNO-KUĆA U SELU PETROVAC

LESKOVAC

 

U novootvorenoj etno-kući u selu Petrovac nalaziće se budući turistički info-centar. Izgradnju ovog objekta podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 5 miliona dinara, a radi se o projektu „Jačanje seoskog turizma“. U okviru istog projekta grad Leskovac i Agencija za lokalni ekonomski razvoj realizovali su i prvu fazu uređenja kupališta u kanjonu reke Vučjanke.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom posete Petrovcu rekao je da je etno-kuća izgrađena od drveta i prirodnih materijala, a karakteriše je laka konstrukcija, dobra termička izolacija sa velikim uštedama u troškovima grejanja.

“Ovaj montažni objekat izgradila je firma “Domtera”, a vrednost investicije je 2,5 miliona dinara. Opremanje etno-kuće pomogla je i leskovačka Ustanova za odrasle i starije na taj način što je donirala deo nameštaja. Selo Petrovac od Leskovca je udaljeno 12 kilometara, a po svojoj lepoti se izdvaja od ostalih u ovom kraju. Sa 40-tak kuća, uređenim travnjacima, prostranim livadama, voćnjacima i četinarskim šumama, ovo mesto ima ogroman potencijal za razvoj seoskog turizma. U njemu je dosta mladih ljudi, koji su odlučni u nameri da selo oživi i da postane atraktivno za domaće i strane turiste.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare