Završen sportski teren u školi “Svetozar Marković”

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je danas sportski teren Osnovne škole „Svetozar Marković“, koji je nedavno rekonstruisan i pri tom podelio učenicima nekoliko košarkaških i fudbalskih lopti.
„Ovo je petnaesto igralište koje je grad završio preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Rekonstruisana je podloga, ograda, koševi i golovi, odnosno sve ono što čini jedan teren za male sportove. Vrednost investicije 2,3 miliona dinara, a izvođač radove je „Pionir“ iz Vlasotinca“ rekao je Cvetanović i obećao da ovo nije kraj takvim akcijama.
Direktor ALERA Bojan Tojaga rekao je da rekonstrukcija ovog terena podrazumeva, pored zamene koševa i golova, i kompletnu zamenu asfaltne podloge, veličine nešto preko 1000 metara kvadratnih.

leskovac-svetoyar-markovic-teren-1
Obnovljena je i kompletna zaštitna mreža u visini od 4,3 metara i dužine 30 metara.
U ime škole zahvalio se direktor Jovica Marjanović koji je rekao da nema ništa značajnijeg od sporta koji uvodi decu u dalji rad u školi.
„Uvek se treba malo istrčati, treba se malo opustiti i na kraju raditi matematiku, fiziku i ostale predmete. Na pragu su nam još neke stvari, kao što je osvetljenje čitavog terena, radiće se i ograda oko cele škole, tako da će škola biti još lepša i služiti gradu za ugled.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare