Završen protest odbornika zbog situacije u medijima

dav

NIŠ

Odbornička grupa Niška Inicijativa saopštila je da je odbornik Srđan Nonić “završio zvanično  prvi protest ispred kabineta gradonačelnika Niša povodom situacije u medijima i konkursa čiji su rezultati sa zakašnjenjem izašli u javnost”.

“Ispunjen je cilj da se javnost informiše o ozbiljnosti situacije, ali i da čelnici grada budu upoznati sa našim stavovima, činjenicom da čak i jedan Odbornik koji se pobuni može da postavlja nezgodna pitanja.

Za četiri dana pitani, snimljeni i informisani su skoro svi članovi kabineta, pomoćnici i savetnici, sekretari ali i svi Direktori iz javnog sektora, Predsednici Opština, članovi stranih delegacija, gosti iz drugih gradova kao i skoro svi koji rade u zgradi kabineta Gradonačelnika.

Nezgodna pitanja su bila o sumi koju izdvaja grad Niš za „poboljšanje informisanosti građana“ kao i različitosti mišljenja koja nisu zastupljena apsolutno ni u jednom mediju pod kontrolom SNS-a, a plaćenim novcem svih građana.

Skoro svi su se stideli i gledali u pod, većina su „telefonirali“ i brzim korakom se udaljavali.

Na snimcima imamo Gradonačelnika, Načelnika gradske uprave kao i Savetnike koji su izjavili da ćemo da pričamo, da hoće da se problem reši…

U skladu sa svim navedenim, dopis je prosleđen Gradonačelniku, načelniku gradske uprave, Predsedniku Skupštine grada, kao i svim Odborničkim grupama Skupštini grada Niša.

U dopisu je traženo da se organizuje sastanak između svih političkih činioca u Nišu kao i sa medijima i nevladinim sektorom, da bi se detektovalo rešenje za problem. Rok za ovaj sastanak je dve nedelje.

Ukoliko ne bude reakcije i ne budu ispunjeni zahtevi, nove akcije su spremljene koje će u radno vreme i na poznatim mestima biti pripremljene za sve pomenute u dopisima.

Za svako ignorisanje normalnih, političkih i zakonskih zahteva borićemo se svim legalnim sredstvima, bez nasilja.

Ovo nije jedina tema kojom ćemo da se bavimo i otvorimo na dalje.

Aktivizam je potreban i od strane Odbornika, prolaze vremena pasivnih i uštirkanih političkih nameštenika, dolazi vreme građana na prvom mestu koji se bore za svoj grad, društvo, svoja prava”, saopštila je Odornička grupa Niška Inicijativa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare