Završen projekat ,,IT u funkciji održivog razvoja i boljeg položaja mladih u Vranju”

VRANJE

Održan je završni događaj u okviru projekta ,,IT u funkciji održivog razvoja i boljeg položaja mladih u Vranju” u kome je učestvovalo 30 polaznika koji imali priliku da se upoznaju i sa pokretanjem biznisa, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Kao rezultat projekta nastala je mobilna aplikacija ,,Kuda” koja će služiti za povećanje informisanosti mladih o kulturnim i sportskim dešavanjima u Vranju.

Cilj projekta je kako navode doprinos održivom razvoju Vranja i unapređenju uslova za zapošljavanje mladih i smanjenja migratornih kretanja.

U ime grada Vranja skupu se obratila članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović i rekla da su mladi Vranja već učestvovali na projektu ,,Smart učionica – mladi su budućnost”.

,,Rukovodeći se činjenicom da je IT sektor oblast u koju treba uključivati sve veći broj mladih aplicirali smo kod resornog ministarstva za novi projekat koji je prepoznat i podržan sa iznosom od 2 miliona dinara. Ta sredstva su uložena u ono što je najbitnije, a to je vaše znanje. Znamo da je znanje temelj jedne društvene zajednice, pa ste zajedno sa svojim mentorima, zahvaljujući ovom projektu, postojeće znanje mogli da nadogradite”, istakla Jović.

O  radu na projektu koji je trajao od septembra do decembra ove godine govorili su i Luka Trajković, koordinator KZM-a, kao i programer edukator na projektu Vukašin Popović, vlasnik ,,ML Code” preduzeća koje je bilo nosilac obuka Mirko Ličanin.

Učesnicima projekta uručene su potvrde o završenim edukacijama u programskim jezicima Swift i SwifUI.

Projekat ,,IT u funkciji održivog razvoja i boljeg položaja mladih u Vranju” je podržalo Ministarstvo turizma i omladine, a realizovali su ga Grad Vranje i Kancelarija za mlade.

12650-a9cPwxsmyYuO-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare