Završen likovni konkurs “Igraj za zdravlje, droga jok bre”

LESKOVAC

U holu Leskovačkog kulturnog centra održana je izložba i dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa pod sloganom „Igraj za zdravlje, droga, jok, bre!“ u organizaciji Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti.

Na konkurs je pristiglo 235 radova učenika srednjihz i osnovnih škola sa teritorije grada, a žiri u sastavu akademski slikar Bratislav Anđelković i profesori Jelena Mihajlović i Bojan Konstatinović za najboljeg u kategoriji od I do IV razreda osnovne škole je proglasio Nemanju Đokića, druga je Ana Đokić.

Oboje su učenici drugog razreda OŠ „Branko Radičević“ Brestovac, izdvojeno odelenje Kutleš, a treći nagrađeni rad nacrtao je Miloš Šaronjić iz OŠ „Svetozar Marković“ u Leskovcu.

U kategoriji od V do VIII razreda najbolji je Luka Stamenković, učenik petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, drugi je Mlađan Mitrović, sedmi razred OŠ „Bora Stanković“ Bunuški Čifluk i treća Andrea Stojanović, peti razred OŠ „Vuk Karadžić“.

Kod srednjoškolaca najbolji rad imao je Nemanja Stanković, drugi je Darko Stefanović, a treća Anđela Kotlaja. Svo troje su učenici četvrtog razreda Škole za tekstil i dizajn.

Specijalnu nagradu dobila je ŠOSO „11. oktobar“.

Nagrade najboljima je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Predsednica odbora Jelena Mihailović rekla je da postoje različiti načini plasiranja informacija o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci u ciljnoj populaciji.

„Jedan od njih je i putem likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola, kada postoji dvosmerna razmena informacija. Sem što učenici obogaćuju svoje znanje o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci s jedne strane, s druge strane saradnici i članovi odbora putem likovnih radova dolaze do saznanja šta koji uzrast smatra zdravim stilom života. Ta saznanja predstavljaju veoma značajne informacije odboru u kom pravcu treba da usmerava svoje preventivne aktivnosti. To je i razlog što odbor već deset godina uspešno realizuje likovni konkurs čija je tema i slogan pod kojim se realizuju sve aktivnosti odbora.“

Jedan od prvonagrađenih učesnika, Luka Stamenković, kaže da je svoj rad započeo najpre u školi, a dovršio ga kući. Ukupno mu je trebalo 3-4 dana da sve uradi onako kako je zamislio.

„Imao sam ideju da nacrtam čoveka koji je sa jedne strane tužan, a sa druge srećan. Nastavica mi je predložila da nacrtam i drvo koje deli dobro i loše, jer to dobro radim.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare