Završen Festival klasične muzike „Piano summer“

VRANJE

Koncertom ,,Tri musketara” u izvođenju pijanistkinja Marije Dinov Vasić, Jasmine Raković, Milice Marković i Sylvie Nicephor u Vranju je spuštena zavesa na Festival klasične muzike ,,Piano summer“. Bio je to jedan od najznačajnijih događaja ovog leta koji je Borino Vranje svrstao u one gradove koji veliku pažnu posvećuje kuturnim zbivanjima.

Na završnici festivala publici se obratio umetnički direktor Zoran Imširović koji se zahvalio vranjskoj publici, rukovodstvu grada i svima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije.

„Teško je naći ovako divnu publiku kao ovde koja je doprinela da naši umetnici iz svih delova sveta steknu najlepše utiske i da odlaze sa osmehom. Festival je bio veoma uspešan i nadam se da ćemo se uskoro ponovo videti u Vranju”, rekao je Imširović

U ime lokaalne samouprve koja je podržala ovaj kulturni događaj govorio je dr Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada.

On je istakao da je Vranju i ove godine pripala velika čast da bude domaćin festivala i dočeka renomirane svetske izvođače klasične muzike.

,,Nadam se da će gosti poneti lepe utiske i da će biti prilike da opet dođu u naš grad. Kulturne manifestacije poput ,,Piano summer” imaju zadatak da nam pokažu koliko je svet muzike raznolik i da nam približe formu ove vrste umetnosti, posebne i značajne na drugačiji način od muzike našeg kraja. Imajući u vidu ovakav njihov uticaj na razvoj kulturne i umetničke sfere jedne društvene zajednice, zaista mi je drago što u Vranju koncerti klasične muzike postaju tradicija”, istako je Tričković.

Festival „Piano summer“ u Vranju se održava četiti godine, a ovogodišnji je trajao od 1. do 6. avgusta. Nešto kraće nego obično, ali to nije umanjilo njegov značaj i umetničku vrednost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare