Zavetnici: Geox čašćen sa 15 miliona evra od novca građana, 1200 radnika egzistencijalno ugroženo

VRANJE

Već duuže pratimo vesti o najavi da će fabrika Geoks napustiti Vranje i ostaviti na ulici 1.200 radnika, ugroziti egzistenciju njihovih porodica i dovesti do socijalnih nemira u gradu, a sada je to već izvesno! Dakle, Geoks je čašćen sa nepovratnih 15 miliona eura naših para, šepurio se pet godina sa našim parama i sada odlučio da strugne bez ikakvih posledica, saopštio je odbor za Pčinjski okrug stranke Zavetnici.

“Dugo i pompezno najavljivana poseta predsednice Vlade Srbije, navodno zbog rešavanja problema sa Geoksom, završila se izjavom da ako ovi odu doći će drugi investitor, a radnici ne treba da brinu! Posle ovakvog, ničim utemeljenog obećanja, svi treba da budemo veoma zabrinuti, jer potvrđuje svu nebrigu za Vranje i njene građane! Podsećamo da ni jedan i slovima ni jedan investitor od 2016-te nije došao u Vranje, a sada će da pohrle jer je to obećala predsednica Vlade!

Postavili bi nekoliko pitanja:
1 – Ko su ti investitori i iz koje grane privrede?
2 – Koliko će da nas košta njihov dolazak?
3 – Šta će biti sa obavezama Geoksa prema radnicima i kooperantima?
4 – Hoće li neko iz vrha vlasti doći na svečano zatvaranje Geoksa i radnicima reći koje će mere biti preduzete na njihovom zbrinjavanju, kojim tempom i ko će biti zadužen za realizaciju?
5 – Šta će lokalna vlast u Vranju preduzeti na predupređivanju eksplozije opasne socijalne bombe usled gubitka posla 1.200 Vranjanaca i posredno isto toliko porodica?

Na sva ova pitanja mora se odgovoriti hitno, napraviti plan rada i dinamika njegove realizacije iza čega mora da stane pre svega država Srbija uz asistenciju lokalne samouprave! Sutra će već biti kasno, ako već nije!

Zato dajemo punu podršku opravdanim zahtevima radnika Geoksa shvatajući da nisu svojom krivicom, već tuđom naivnošću dovedeni u vrlo tešku situaciju. ovo je još jedna potvrda da Srbija treba da se okrene sebi, domaćim privre4dnicima, davanju subvencija građanima Srbije za pokretanje proizvodnje, jer oni neće nigde pobeći!
Ovo je valjda poslednja opomena uz nadu da ovo bežanje “stranog investitora” neće imati domino efekat i podstaći i ostale u bežaniju! Vranje i Srbija iz ovoga moraju izaći, pre svega bez posledica po nedužne radnike, i iz ove prevare izvući pouku za ubuduće! 2 navodi se u saopštenju Okružnog odvora Srpske stranke Zavetnici koje potpisuje predsednik Dragan Nikolić Nika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare