Zatvoren Planinarski dom na Besnoj Kobili

 

VRANJE

U jeku zimske turističke sezone zatvoren je Planinarski dom na Besnoj Kobili, nadomak Vranja. To je iznenadilo mnoge Vranjance, posebno koji vole skijanje, ali i one druge druge posetioce koji odlaze na ovu planinu, ne samo zimi već i leti.

 

Saša Ivanov, v.d. direktora Turističke organizacije Vranje, kojoj je ovaj objekat pripao posle likvidacije JP „Skijalište Besna Kobila“, izjavio je medijima, da su u pitanju administrativni problemi.

„Poterebno je da se defiskalizuju kase i da grad Vranje donese odluku da sada pravo korišćenja ima Turistička organizacija. Urađen je i master plan za stratovanje objekta. Napravili smo predračune koliko je neophodno sredstava za hranu i piće, pošto su zalihe svedene na minimum. To je negde oko 300 hiljada dinara. Činimo napore da Planinarski dom otvorimo pre predstojećih parznika, pre svega, 8. marta, kako bi organizovali proslavu“, kaže Ivanov.

Što se tiče ugovorenih aranžmana, do sada likvidacioni upravnik nije dostavio koji su ugovori potpisani, a nisu realizovani. Kada ih dobijemo pozvaćemo škole i ostale institucije koje imaju ugovore i napravićemo dogovor kako bi naši klijenti mogli da koriste produžen boravak na ovoj planini, dodaje Ivanov.

 

U Domu na Besnoj Kobili trenutno radi samo dežurna služba.

 

Da li će neko snositi posledice što je planinarski dom na ovoj planini zatvoren u jeku turističke sezone, čime je naneta ogromna šteta, koja se, upućeni kažu, meri u milionima dinara?

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare