Zatvaraju se robne pijace, autobuski prevoz redukovan

NIŠ

  Svih 14 robnih pijaca, uključujući Otvoreni tržni centar od juče su zatvorene, a Institut za javno zdravlje će ih dezinfikovati prema naredbi Štaba za vanredne situacije Grada Niša zbog zaraze vurusom korona. Javni autobuski prevoz od danas je dodatno redukovan na polaske od pet do osam i od 14 do 17 sati, a samo za radnike druge i treće smene autobusi će saobraćati od 21 do 23.30 sati.

          Štab je, takođe, naložio Gradskoj upravi, opštinskim upravama, gradskim ustanovama, svim školama i fakultetima, da sačine spiskove vozača i vozila, koji mogu biti stavljeni na raspolaganje Štabu.

              Kompanijama koje imaju drugu i treću smenu naloženo je da sačine spiskove zaposlenih koji rade u tim smenama, odnosno koji su radno angažovani u periodu od 20 sati uveče do pet sati ujutru, kada je, inače, građanstvu zabranjeno kretanje.

           Sekretarijatu za finansije je naloženo da uplati 10 miliona dinara niškoj organizaciji Crvenog Krsta.

           “Apelujem na sugrađane da se pridržavaju svih mera u preporuka Vlade Srbije, Instituta za javno zdravlje, gradskog Štaba za vanredne situacije. Najbolja je preporuka da ostanemo kod svojih kuća, a posebno se to odnosi na najstarije sugrađane, a da se svi drugi, koji zbog obaveza moraju da izlaze, pridržavaju mera i uputstava. Vanredno stanje nalaže odgovorno ponašanje i građana i nadležnih. Naša je obaveza da smanjimo rizik na najmanji mogući nivo”, rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša i komandant Štaba. “Prilika je da pokažemo da poštujemo sve mere i da smo danas humaniji nego juče, da se pokažemo boljima nego ikada”.        

 On je dodao da su za zdravstvene radnike obezbeđene maske, a da će uslediti i isporuka apotekama

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare