Izvršena dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju gde je radila osoba kod koje je otkriven korona virus

VRANJE

Na sednici Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa na teritoriji grada Vranja, bilo je reči o epidemiološkoj situaciji, koja se potvrđivanjem jednog slučaja zaraze bitno menja.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju su rekli da se radi o muškoj osobi, rođenoj 1957. godine, koja je od 5. do 11. marta boravila u Češkoj.

Nakon što su se pojavili prvi klinički simptomi i potvrđeno prisustvo virusa osoba je hospitalizovana, transportovana je na Infektivnu kliniku, Kliničkog centra u Nišu.

„Važno je da je već obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti koje je zaraženi imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe. Izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju imaće punu podršku lokalne samouprave u vršenju kontrole daljeg širenja virusa korona“, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Na sednici Kriznog štaba donet je zaključak da se poveća broj lekara koji će dežurati u kol centru ZZJZ u Vranju, jer ima veliki broj poziva građana. To će biti lekari koji su primljeni u okviru projekta ,,Unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite na primarnom nivou i farmaceutske zaštite“.

Do sutra bi Apoteka Vranje trebalo da dobije nove količine asepsola, alkohola i reagenasa za pripremu gelova za dezinfekciju.

Zdravstvenom centru u Vranju velika pomoć stiže od Jumka koji šije zaštitnu opremu, tako da će zaposleni biti pokriveni zaštitnim skafanderima i maskama, a pojačana je i dezinfekcija svih odeljenja i službi.

Na terenu su i sanitarna i tržišna inspekcija.

Oni deluju u svojim domenima, iako se dešava da nailaze na probleme sa građanima, koji su neretko vrlo nedisciplinovani.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare