ZAŠTO VUČIĆ MISLI DA POBEDA “NIJE NI SIGURNA NI LAKA”?

LESKOVAC

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić  rekao je prošle subote   na konvenciji u Leskovcu  da pobeda liste okupljene oko SNS na predstojećim izborima “neće biti ni sigurna ni laka”.”Nije ni lako, i uopšte nije sigurno da ćemo da pobedimo”, rekao je Vučić  reagujući tako na govore na mitingu u Sportskom centru “Dubočica”  gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da će ta lista sigurno pobediti. O tome kako je protekao prvi predizborni mitig u Leskovcu, i šta su rekli lideri koalicionih partera koji su učestovali na mitingu piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o tome koji će projekti iz oblasti socijalne zaštite biti finansirani ili sufinansirani iz gradske kase. Za 26 projekata odobreno je 21 milion dinara, piše Nova Naša reč. Na ovoj sednici usvojen je i Lokalni akcioni plan zapošljavanja po kome je iz budžeta grada planirano 26 miliona i 600 hiljada dinara za realizaciju četiri mera i programa, čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti. Usvojen je i program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, kojim je obuhvaćena 31 parcela na šest lokacija u gradu, gde će moći da se grade poslovni i stambeni objekti.

Projekat „Posmatrač izbora“, koji u Leskovcu sprovodi Edukacioni centar, omogućiće građanima da se putem internet aplikacije uključe u kontrolu izbora. Zapažanja građana i sumnje na zloupotrebu biće proverene, i nakon toga upućene Agenciji za borbu protiv korupcije, piše Nova Naša reč.

U ovom broju leskovački nedeljnik piše o aktivnostima lokalne vlasti na uređenju grada – započelo popločavanje trotoara na Niškoj ulici, žitelji naselja kod Garetove palate dobiće novo uređeno dvorište sa mobilijarom, dok se u seoskim mesnim zajednicama izvode brojni radovi na uređenju infrastrukture. Završena je još jedna faza projekta „Stanovi su naša kuća“ u okviru koje je uređeno 28 stambenih ulaza u centru grada. Subvencije poljoprivrednim proizvođačima po konkursu iz 2015. godine biće isplaćene krajem marta i početkom aprila, piše Nova Naša reč.

I u ovom bpoju Nova Naša reč beleži borjne stranačke aktivnosti i prenosi dva intervjua: sa potpredsednikom SPS-a Brankom Ružićem i državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Željkom Radoševićem, koji je u organizaciji SPO-a održao tribinu u Pečenjevcu.

Nova Naša reč donosi priloge o kulturnim dešavanjima u gradu – o nastupu Beogradske filharmonije, izložbama i aktivnostima penzionera.

Za ovaj broj Nove Naše reči govori autor knjige „Leskočani beograske dijaspore“ prof. dr Žarko Spasić, a tu su i odlomci iz njegove knjige „Leskovačke priče kroz prostor i vreme“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare