OTVORENA STRELjANA U OKVIRU OŠ „KOSTA STAMENKOVIĆ“

LESKOVAC

 

Leskovački strelci dobili su objekat gde će moći da iskažu svoj talenat i vežbaju gađanje iz vazdušnog oružja u pet vatrenih linija. Streljanu „Sveti kralj Milutin“ otvorio je u prisustvu članova streljačkog kluba GT i državne reprezentativke i olimpijke Lidije Mihajlović, gradonačelnik Goran Cvetanović.

„Ovaj objekat je jedinstven u gradu i poseduje sve uslove za treninge, pripreme i takmičenja. Njegovo formiranje je izraz želje grada i kluba „GT“ da se stvore neophodni uslovi za bavljenje streljačkim sportom u svim njegovim vidovima, ali prvenstvena želja je omasovljenje ovog sporta. Nameravamo da ubuduće ovde okupljamo što uspešnije takmičare, ostvarimo dobre rezultate, po čemu je Srbija, ali i naša gošća poznata. Drago mi je da nastavljamo tradiciju prvog streljačkog društva u Leskovcu, osnovanog 1899.“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Lidija Mihajlović, član streljačkog kluba „Niš 1881“, ali i osvajač mnogih svetskih i evropskih medalja, je dodala da je ovo značajan dan za streljaštvo u Leskovcu.

„Sam sport ima duboke korene kod nas i do sada se uvek pokazivalo da gde ima semena ima i rezultata. Imate dobru tradiciju, važno je da budete u okruženju sa decom, sa mlađima i da ćete iz te mase dobiti kvaltetne sportiste. Ja vam želim dobar razvoj, dobre rezultate i nadam se da ćemo ubuduće sarađivati.“

Iako je ovaj objekat u sklopu osnovne škole „Kosta Stamenković“, namenjen je svima u Leskovcu. Za sada je predviđeno da dva dana u nedelji klub koriste đaci iz škole i njihova sekcija, dva dana pioniri i juniori članovi kluba i dva dana seniori, odnosno svi oni koji vole streljaštvo i žele da se oprobaju, dok je sedmi dan izdvojen za takmičenja različitog nivoa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare