ZAŠTO SU SAMO NEKA SELA UKRAŠENA ?

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović smatra da stanovnici sela  koje gradske vlasti nisu ukrašavale novogodišnjim ukrasima nisu diskiriminisani u odnosu na one koji žive u Pečenjevcu, Brestovcu ili Bobištu gde je ukrašavanje završeno.

 

Na pitanje JUGpressa zašto se neka sela ukrašavaju a neka ne I da gradjani to komentarišu kao nekorektno postupanje, Cvetanović je rekao da je “subjektivni osećaj da se, zbog nečega što pripada svakom  oseća na ovaj ili onaj način”.

“Ono što mogu da tvrdim je  da nikad grad nije lepše ukrašen nego sada i nikad nije to bilo na neuobičajeniji  način. Uvek je bilo klasično ukrašavanje između dva stuba, sada je već na jedan specifičan i lep način urađeno. Drugo, novac kojim raspolažemo  nas limitira koliko možemo .Za razliku od ranijih perioda, po prvi put su ukrašena i naselja „Dubočica“, Radničko, imate velika naselja u samom gradu. Sa druge strane,  Brestovac, Pečenjevce, Grdelica su ipak bivše opštine i najveća koncentracija meštana je upravo tu. Prosto je nemoguće zahvatiti sva naselja. Na  kraju krajeva i saveti mesnih zajednica mora da funkcionišu na taj način da se sami građani udruže, bilo finansijski, a to nije veliki novčani izdatak  i da ulepšaju sredinu u kojoj žive . Ono što sigurno znamo je da ne postoji građanin grada Leskovca, gde god on živeo, od Babičkog do Oruglice, da ne dođe u toku novogodišnjih ili božićnih praznika u centar grada, te je i logično da centar grada bude najukrašeniji”, rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare