Zašto nema mesta u policiji u Preševu za jedinog Albanca koji je završio Akademiju kriminalistike, master i specijalističke studije u Beogradu?

BUJANOVAC-PREŠEVO

Prvi na listi Koalicija “Politička borba Albanca se nastavlja-Šaip Kamberi” i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi napisao je danas na svom fejsbuk profilu da je Ahmet Bećiri jedini mladi preševski Albanac koji je završio osnovne studije, master studije i specijalizaciju na Akademiji kriminalistike u Beogradu ali da za njega u policiji nema posla.
“Za državu i njene organe, izgleda, nisu dovoljni ni stručne kvalifikacije ni volja za radom.
Vrata institucija i državnih organa se sve više zatvaraju za Albance iz Doline
Lekari su diskriminisani juče a Ahmeti neostvaren danas i oni će biti deo mozaika koji najbolje prkosi diskriminaciji koja se i dalje radi Albancima”, napisao je Kamberi.

On je dodao da “ćutanje opravdava akcije” i poručio da je jedina opcija za Albance da podižu glas protiv ovoga.

Kako saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress, Bećiri je pitao za posao u Policijskoj stanici u Preševu ali mu je rečeno da im nisu potrebni novi ljudi.

On je o ovome obavestio Vladu Srbije, ministra unutrašnjuh poslova Bratislava Gašića, Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu ali to ništa nije promenilo.

I dalje je bez posla , za koji se školovao u Beogradu.

A ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je juče uručio 161 rešenja o stalnom radnom odnosu u MUP-u Srbije za isto toliko osoba.

Bećiri nije bio među njima. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare