Zašto kasne radovi ?

„Kej pored Doma partizana se pravi potpuno usporeno“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i za to optužio izvođača radova leskovačku firmu „Sistem SNL Graditelj“.

„Vrednost ugovora je devet miliona dinara, a posao je započet 24.5.2019. godine. Rok za izvođenje radova je bio 60 kalendarskih dana. Oni imaju jednog radnika, ali su sada došla još trojica, pošto su čuli da ćemo da budemo ovde. Ali zato ako sada posetite dečiji vrtić videćete jednog radnika, jer su trojica radnika odatle prešli ovde. Ta ista firma, zato što je najjeftinija na tenderu dobil da gradi i spomenik palim borcima 91-99 kod Garetove palate. oni su dobili da rade i Zelenu zonu, a jeftiniji od drugih su samo 13.000 dinara. Ranije su se najjeftinja i najskuplja ponuda odbijale kao neozbiljne. Ova ista firma, a to me najviše plaši, kao podizvođač gradski kolektor, jer to nisu dobili na tenderu.

Ja ću tražiti da posetimo narednih dana radove na gradskom kolektoru i da vidimo ko su i izvođači i podizvođači, jer ne želim da se dese negativna iskustva iz radijeg perioda. Ja ću se truditi da ova firma ne samo dobije manje novca za obavljene radove sa zakašnjenjem, nego i da dobije negativne reference i da ne može više da se kandiduje. Ja se slažem da je najbolje kada damo posao našim, leskovačkim firmama, nije problem ni kada se zakasni nekoliko dana, ali kada je ta oscilacija velika, to ne može. Umesto da svaki dan otvaramo završne radove, mi još nismo započeli radove koje sam nabrojao, a koje je ta firma dobila.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Јужна пруга
Јужна пруга
4 godine pre

Те приче и причице како је нека ташна машна фирма јача од Града, оставите за своје ботове… Све је дил и тал, у супротном би било раскида уговора, пенала и на крају никада не би могли да добију посао, ма колико били најјефтинији….

Cirkus od firme
Cirkus od firme
4 godine pre

Pa i demokrate su progonile tu istu firmu i ništa. Opet se oijavljuju, obaraju cene, a kvalitet nula. Na vrtiću su celog leta 2 starca sa slamnatim šeširima koji više piju nego što rade.