ZAŠTO JE SPECIJALNA ŠKOLA U BLOKADI?

LESKOVAC

 

Zbog toga što je neko još 90-tih godina u okviru Specijalne škole u Leskovcu osnovao preduzeće, što je bilo i ostalo jedinstveni primer u Srbiji, ova škola godinama ima velike probleme i muči se sa „pravnom zavrzlamom“ koju još uvek nisu uspeli da reše ni nadležni republički organi. O svemu ovome kao i o tome kako funkcioniše škola sa dugom od 40 miliona dinara, za Novu Našu reč govori direktor ove škole Vladimir Anđelković.

Dragan Jovanović više nije funkcioner Jedinsvene Srbije, piše Nova Naša reč, i postavlja pitanje da li u skupštinskoj sali sede odbornici ove stranke, ili su se pak privoleli SNS-u. Nova Naša reč se bavi i političkom scenom Medveđe, uz konstataciju da čuđenje izaziva odugovlačenje sa zakazivanjem konstitutivne sednice.

Dan grada obeležio je i grad Leskovac i opština Vlasotince. O tome ko je sve dobio nagrade i priznanja, i šta je rečeno na svečanim sednicama, piše najnoviji broj Nove Naše reči. Leskovački nedeljnik piše o tome da je grad ove godine nagradio preko 200 mladih talenata u različitim oblastima.

Po prvi put Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije održao je sednicu u Leskovcu. O tome šta je ovom prilikom rekao Marjan Rističević, predsednik tog Odbora, pročitajte u Novoj Našoj reči.

Na strani posvećenoj romskoj populaciji Nova Naša reč donosi razgovor sa predsednikom Nacionalnog saveta Roma Vitomirom Mihajlovićem, koji govori u čemu je značaj Strategije za inkluziju Roma i koji su najveći problemi romskog stanovništva. Razgovor je objavljen na srpskom i na romskom jeziku.

Nova Naša reč izveštava i o ostalim događajima koji su obeležili ovu nedelju – tradicionalnom proglašenju najuređenijeg dvorišta, likovnom konkursu za predškolce koji je sproveo Odbor za rodnu ravnopravnost, akciji čišćenja ranih prostorija u ustanovama i javnim preduzećima, obeležavanju Dana slepih i aktivnostima penzionera.  Tu je i priča o trećoj Džipijadi „Radan 2015“, o tome na koji način ovaj specifičan događaj doprinosi promociji turističkog potencijala našeg kraja i povezivanju.

Za ovaj broj leskovačkog nedeljnika govori Marija Dedić, džezer i umetnik, sin doajena jugoslovenske muzike Gabi Novak i Arsena Dedića.

Ovaj broj Nove Naše reči donosi više tekstova iz oblasti sporta – o uspesima plivačkog kluba „Dubočica“, košarkaša „Zdravlja“, međunarodnom plivačkom mitingu, kadetskom turniru u šahu, kao i dešavanjima u fudbalu.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare