ZAŠTO JE NAPADNUTA MIROSLAVA MILENOVIĆ?

BEOGRAD

Članica Saveta za borbu protiv korupcije , forenzički računovođa Miroslava Milenović oporavlja se od fizičkog napada na kućnom pragu.
Za sajt Peščanik kaže da se u petak uveče vratila sa dužeg puta iz inostranstva, a da je već u subotu bila, kako objašnjava opomenuta.

“Na svu sreću nije me mnogo fizički povredio, sa druge strane, ako su mislili da je to opomena da stanem sa radom, očigledno da neko nije dobro uradio moj profil. Ovo je toliko nisko i prljavo da ne umem da se odredim prema tome”, kaže Milenovićeva.

Milenovićeva je pre nekoliko meseci primetila da je prate grupe nepoznatih osoba.
Za pomoć se obratila specijalnom tužiocu, a saslušana je u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Slučaj je tada prešao u ruke Uprave kriminalističke policije Beograd.

“Sa dodeljenim pripadnikom Kriminalističke policije sam obišla sva ta mesta, gledali smo gde ima kamera, opisivala sam događaje… Posle dve, tri nedelje nije bilo ni pisma ni razglednice”, rekla je Milenovićeva I dodala da je posle nekog vremena pripadnik policije zazvonio na vrata njenom sinu I pitao “da li se mama plaši”..

Policiju o poslednjem incident, kada je napadnuta, nije obavestila jer u nju, kako je objasnila, nema poverenja.
Iz MUP kažu da su odreagovali.

Izjava načelnika Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd Dragana Kecmana o napadu na Miroslavu Milenović, članicu Saveta za borbu protiv korupcije

„Policija je samoinicijativno, iz svog delokruga nadležnosti, reagovala na informaciju koja je objavljena u medijima da je, u ulazu zgrade u kojoj živi, napadnuta i pretučena Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije. Moram da napomenem da ovaj događaj nije zvanično prijavljen nadležnim državnim organima – policiji i tužilaštvu.

Po saznanju za ovaj događaj, policija je izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i ostvarila kontakt sa gospođom Milenović, koja nije bila spremna na saradnju sa nama i da pojasni sve okolnosti događaja. Izjavila je samo da je s leđa udarena drvenim predmetom po glavi od strane nepoznate osobe. Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji i zatražila pomoć nadležne zdravstvene institucije koja bi konstatovala povrede, ukoliko ih ima, kao i težinu povreda. Samoinicijativno smo gospođi Milenović ostavili broj telefona na koji može da nas pozove u bilo koje doba dana ili noći.

O svemu ovome obavestili smo Prvo osnovno javno tužilaštvo, uz čiju koordinaciju i saradnju postupamo, a po njihovom nalogu prosledićemo im detaljan izveštaj.

Bez obzira što gospođa Milenović ne želi da sarađuje sa policijom, mi intenzivno radimo na ovom slučaju do identifikacije i pronalaska napadača.

Ovim putem je pozivamo da slučaj prijavi nadležnim državnim organima.

Takođe, policija je u septembru postupala po prijavi gospođe Milenović da je prate nepoznate osobe. U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, koje je naložilo da se obavi još jedan razgovor sa njom kako bi pojasnila činjenice u vezi tog događaja, policija je gospođi Milenović uputila poziv na koji se ona nije odazvala“, tvrdi MUP Srbije.
Nedeljama se već najavljuje da će Savet za borbu protiv korupcije objaviti izveštaj o tome kako se novac iz budžeta troši na oglašavanje, PR usluge i sponzorstva medija a Milenovićeva je upravo radila na tom izveštaju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare