Zaštitnik građana kontroliše inspekciju za rad zbog Jure

BEOGRAD-LESKOVAC

Odeljenje za hitno postupanje Zaštitnika građana pokrenulo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nakon što je iz sredstava javnog informisanja došlo do saznanja da uprkos datim preporukama epidemiologa i više puta izvršenom nadzoru inspekcije rada, u kompaniji „Jura“ u Nišu i Leskovcu ne sprovode se mere zaštite zdravlja zaposlenih, saopšteno je iz kancelatije Zaštitnika građana.

Prema navodima iz medija, radnici ove kompanije i dalje rade u uslovima nepoštovanja propisanih mera za sprečavanje širenja koronavirusa, jer rade samo sa zaštitnim maskama, bez zaštitnih rukavica, u uslovima većeg broja ljudi od dozvoljenog na određenoj površini i putuju u prepunom autobusu pri dolasku i odlasku sa posla.

U ovoj fazi postupka kontrole njegovog rada, Inspektorat za rad u roku od 15 dana treba da obavesti Zaštitnika građana o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja, a naročito o ishodu vanrednih inspekcijskih nadzora koje je inspektorat sproveo, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest
5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zaštitnik
Zaštitnik
17 Maja, 2020 1:10 pm

Čujem već neko pucanje … kaiševa iz zgrade Jablaničkog okruga. To reaguje inspekcija rada jer im je zaštitnik građana zapretio … praznim oružjem. Da pojasnim onima koji se prave da ne razumeju… Zaštitnik građana ima SAVETODAVNU funkciju. Ništa on ne može da preduzme povodom evidentnog kršenja prava građana u bilo kojoj stvari. Kad bi mogao da kažnjava i presuđuje možda bi se i moglo govoriti o nekakvoj zaštiti. Ta institucija vam najčešće odgovori da ste u pravu, ali vas uputi na redovan sudski postupak. Ko hoće, može da se raspita koje je to slučajeve rešio zaštitnik građana i kako, tj šta se posle “rešavanja” događalo. Predlažem zato da radnici nađu dobrog advokata (iz Bg ili čak inostranstva) i pravac, ako je potrebno i Strazbur(G), jer je i ova treća grana vlasti u Srbiji počela da truli.

Losi opozicioni programi
Losi opozicioni programi
17 Maja, 2020 10:29 am

Ima li neka stranka program da vrati instituciju konkursa i razvlasti partiju od zaposljavanja kako bi ova ucenjena omladina oslobodila duh i pocela normalno da razmislja? Hoce li neka partija predloziti ukidanje vd.stanja po Srbiji i traziti postovanje prirodnih zakona pretocenih u administraciju u vidu obaveznog radnog iskustva za odgovorne pozicije? Koja partija ce izvrsiti reviziju fakulteta, medicinskih kurseva, da nasa deca ponovo budu cenjena po obrazovanju svuda u svetu? Ko ce da vrati cene struje, jer sva poskupljenja od nje poticu, na nivo pre 2012.? Tada su svi proizvodi bili jeftiniji deset puta. Znaci standard nam je bio veci 10 puta. Ako si tad imao 350 evra platu, da bi imao isti standard, danas treba da primas 3 500 evra, a ne da ti neko obecava 900 evra 2025.?!!! Ko ce zabraniti mini hidrocentrale po Srbiji? Ukinuti 5G mrezu? Zaustaviti ulaz migranata? Zaustaviti finansiranje dela drzave u koju ne moze da kroci nogom jer su je zauzeli Albanci, a Srbija i dalje krisom, ne objavljujuci podatke, finansira tudje Kosovo, u koje niko ne moze da ode i popije kafu na pravoslavni praznik jer ne sme! Uopste gde su te opozicione partije ciji program gadja probleme koji muce narod? Pita li se opozicija kada je izgubila podrsku glasaca? Mozda kad je prestala da se bavi problemima od nacionalnog interesa. Sveli ste se na hrabljenje ko ce bude glavni lik u Leskovac nekadasnji mancester,borite se za uloge u filmu. Tako je, nema zasluznih, pokojni su, ostali nam samo glumci. A mlade forsiraju jer njima mogu da prodaju kako su politicari nekad bili vukovci, ko ce podvedoci? Daleko bilo da se pojavi partija na celu sa doktorom protiv vakcine, da cela Srbija stane iza njega! I vi hocete da iza kukavica krene narod? E pa nece. Opozicija se ne bavi nijednim aktuelnim… Pročitaj još

Sendvičaru
Sendvičaru
17 Maja, 2020 1:00 pm

Ajde sendvičaru razguli i idi na neki drugi portal pa iznosi svoje teorije zavere, 5G, 6G…migranti, Kosovo je srce Srbije i ostale gluposti. Kad se pobuniš u svom SNSu, tad se javi da ovako deklemuješ, do tad … RAZGULI!!!

precrtaj sns
precrtaj sns
17 Maja, 2020 6:24 pm
Odgovori  Sendvičaru

Radikali i Napredni su svoje ideoligije bazirali na krupnim pitanjima nacije koje nikad nisu resili, samo su ih, kad su preuzeli vlast zakomplikovali. Ali, to jeste recept za veliku podrsku. Mali ciljevi imaju malu podrsku. U pravu je covek. Opozicija ne gadja metu. I danas cujemo krupne reci vlasti a vidimo po 100 evra daju iz naseg dzepa. Analize kazu da su krediti nocna mora gradjana Srbije. Koronu je vlast iskoristila da odlozi obavezu i obezbedi miran san 3 meseca, kavaljerisu na racun opet gradjana. Opozicija nema programe, malo opstih ciljeva.

Milan Simovic
Milan Simovic
17 Maja, 2020 10:12 am

Inspekcije za rad su korumpirane i podmićene od strane poslodavaca, to se zna!!!
Zato su radnici u totalnom nepovoljnom položaju kod poslodavaca. Sva prava radnika su definitivno uništena, radnici su ucenjeni i obespravljeni. Profit iznad života to je aktuelna situacija u Srbiji!

Проститутки Бишкека
5
0
Ostavite komentar.x
()
x