ZAŠTITINIK GRAĐANA: KO SVE U LESKOVCU NE RADI SVOJ POSAO?

LESKOVAC

 

Zaštitnik građana je zvanično utvrdio ono na što je Nova Naša reč redovno ukazuje, da u Leskovcu postoji takvo bezakonje na delu kada je u pitanju biznis sa raznoraznim gradilištima da bi ozbiljan, nekorunpiran policijski tim, kome nije važno ko je na vlasti već da li se poštuju zakoni ove zemlje, imao posla za duži vremenski period, piše Nova Naša reč i prenosi izveštaj zaštitnika građana koji se bavio zgradom koja niče na prostoru bivšeg „Bagata“.

U ovom broju obrađuje se još jedna veoma aktuelna tema – kome grad poklanja zemljište u Zelenoj zoni, kakva je lična karta firme koja, navodno, namerava da zaposli oko 200 radnika, i podseća da je ova situacija veoma slična onoj oko Pašine česme, kada je poklonjeno zemljište firmi iz Abu Dabija, da bi se ispostavilo da je sve šarena laža, i da iza svega stoje „domaći mangupi“.

Nova Naša reč izveštava o događajima koji su obeležili prethodnu nedelju – najavi otvaranja fabrike kompanije iz Španije, poseti delegacije francuskog grada La Roš Leskovcu, rekonstrukciji ulica u centralnom delu grada, o tome kada će biti održano takmičenje u pravljenju ajvara i sajam zimnice, seminaru koji je održan za mala i srednja preduzeća o elektronskom poslovanju.

Posebna pažnja posvećena je potpisivanju aneksa ugovora između „Metroparking juga“ i grada kojim se, po tvrdnjama odgovornih, štite interesi grada i građana.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća na kojoj je, između ostalog, odlučeno da cene grejanja od 1. oktobra budu niže, za građane neznatno a za privredu oko 30 posto.

Leskovački nedeljnik u „Razglednici iz Vlasotinca“ piše o smeni vlasti u ovoj opštini, osmoj po redu u poslednje tri godine, i zimskom održavanju puteva u ovoj opštini.

Ekskluzivno za Novu Našu reč govori autor spomenika žrtvama NATO bombardovanja pored mosta u Grdelici kome, kako kaže, političari ništa nisu pomogli u tom poslu, a obeležavanje godišnjica ovog tragičnog događaja on redovno doživljava kao „politički miting“.

Pored redovnih rubrika, najnoviji broj Nove Naše reči piše o početku prvenstva sezone za KK „Zdravlje“, o karate turniru i aktuelnostima u fudbalu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare