Zaposleni u Gradskoj upravi čistili kancelarije

LESKOVAC

Svoje kancelarije  danas su čistili zaposleni u leskovačkoj Gradskoj upravi, javnim i javno-komunalnim preduzećima i ustanovima kulture. Oni su uklanjali nepotrebne papire u višak materijala iz kancelarija.

„U nepotrebne papire svrstavamo dokumentaciju kojoj je istekao rok, višak materijala prilikom fotokopiranja… Sa ovom akcijom se istovremeno sprovodi i akcija gde smo omogućili građanima Leskovca da se oslobode kabastih nepotrebnih stvari iz svojih stambenih prostorija“ rekla je Jelena Kocić, predstavnica Odeljenja komunalne policije odgovrajući na pitanje novinara JUGpressa šta su to “nepotrebni papiri ” u gradskim ustanovama i preduzećima.

„Na četiri lokacija u gradu su postavljeni nosači smeća i to ispred zgrade „Osmospratnice“, na parkinzima iza Tehnološkog fakulteta, Garetove palate i preko puta crkve. Današnju akciju je organizovalo Odeljenje komunalne policije u saradnji sa JP „Komunalac“ i PWW-om i zadovoljni smo odzivom građana. Zato ćemo sa ovakvim i sličnim akcijama nastaviti i u daljem periodu.“

Zaposleni su akciju čišćenja izvodili u subotu a Jelena Kocić nije znala da nam kaže da li će im ovaj inačeneradni dan biti nadonadjen na neki način po zakonu slobdnim danom ili slično.

“To će rešiti načelnik uprave po postojećem pravilniku i Poslovniku o radu” rekla je ona.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ja cu da vam kazem
ja cu da vam kazem
6 godine pre

Postoji zakonska odredba koja propisuje nacin liferovanja nepotrebnih papira,isteklog roka. Takodje, druga zakonska odredba propisuje da se rad u dane vikenda ekstra mora da plati, inace je to izrabljivanje, eksploatacija rafnicke klase koja se sankcionise prekrsajnom prijavom. Neisplacivanje, nakon davanja naloga, se smatra bahatim ponasanjem. Ko je ona da kaze da ce uprava da resi placanje, kad je nalog dao kabinet, ne uprava, a i sta uprava ima sa komunalnim preduzecima, toplanom na primer, da bi uprava placala radnike toplane da rade subotom.
Nepoznavanje propisa, zakona, nacina funkcionisanja je bruka za ovu vlast. Vlast ne pravi razliku izmedju budzetskih i nebudzetskih institucija. Pa siguran sam da preduzeca otpad prodaju,zaradjuju, pre toga otpisuju. Papire niko normalan ne gomila, to regulisu direktori I sefovi, u procesu rada.
Ove akcije otkrivaju mnogo nedostataka sistema. Oruk, akcije na juris su manir partizanstine. Polako se raskrinkava da intelektualci cute i gledaju cirkuse koje svaki dan organizuju vodeci nepoznavaoci sistema.
Bolje da gledaju sto im odluke skupstine niko ne stampa u Sluzbene glasnike, a preduzeca rade nezakonito po tim neobjavljenim odlukama. Da ne govorim da to nije stampao Bagdala, kojeg nagradjuju sa lokacije zbog toga. A pravnika u opstini ima 100. Ova sto cisti, pa sekretar i sekretarica skupstine i gradskog veca, pa lepa Nata, pa u uprave nacelnik , pa sefovi i sefice odeljenja, i jos dvajes pravnika. Smetao im jedan Ivan Djordjevic. Al dok je on bio izlazili su Sl.glasnici i odluke u njima.
Bolje da rade svoj posao, umesto ove lazne dinamike za publiku.