Zaposlen u Kancelariji za mlade na jedan dan

NIŠ

Kancelarija za mlade Grada Niša od petka, sprovodi novu aktivnost nazvanu „Zaposlen u Kancelariji za mlade na jedan dan“.

Osnovna ideja je da se svakog petka do kraja godine, mladim ljudima iz Niša omogući da na jedan dan budu deo tima Kancelarije za mlade, da vide kako sistem funkcioniše, ali i ono najvažnije da se upoznaju sa samim radom Kancelarije za mlade, koja je novom sistematizacijom deo Gradske uprave za društvene delatnosti. Mladi će imati prilike i da predlože realizaciju određenih projekata i slično. Kako ističu sami zaposleni iz Kancelarije, veliku podršku svemu ovome dala je i gradonačelnica Niša.                           

„Naša osnovna ideja je bila da pružimo priliku mladim ljudima iz našeg grada da se oprobaju u radu u Kancelariji za mlade, da isprobaju stolicu, koja možda nije najudobnija, ali je svakako najkreativnija“,  istakao je Jovan Milić iz Kancelarije za mlade i dodao:

                           

 „Prvi učesnik u okviru ovog našeg projekta je Petar Mitić, predsednik učeničkog parlamenta Gimnazije „Bora Stanković“. Petar je pokazao izuzetno interesovanje i poznavanje sistema Gradske uprave u globalu, a o poznavanju rada Kancelarije za mlade ni da ne govorimo. Važno je da mlade ljude motivišemo da budu lideri i da se suoče sa strahovima, ukoliko ih imaju“.

                             Sa druge strane, Petar Mitić, učenik Gimnazije „Bora Stanković“ ne krije oduševljenje zbog učešća u jednoj ovakvoj aktivnosti.

                               „Izuzetno mi je drago što sam dobio priliku da se iz prve ruke upoznam sa radom Kancelarije za mlade i funkcionisanjem Gradske uprave za društvene delatnosti. Ovo je još jedan u nizu događaja koje organizuje Kancelarija za mlade našeg grada i njen koordinator Jovan Milić, a koje za cilj imaju razvoj potencijala i veću inkluziju nas mladih Niša u procesima i donošenju odluka koje spadaju u domen omladinske politike“, ističe mladi Petar i dodaje da učenički parlamenti imaju veliku podršku Kancelarije.

                              „Učenički parlamenti srednjih škola već nekoliko meseci Kancelariju za mlade vide kao dobrog prijatelja i pouzdanog partnera na putu ka našem zajedničkom cilju, a to je veća vidljivost mladih u Gradu Nišu, još bolja saradnja sa gradskim organima i stvaranje uslova da mladi ljudi, nakon završene srednje škole i studija, ostanu u svom gradu, tu da se zaposle, zasnuju porodicu i daju svoj doprinos daljem razvoju Niša.“

                           Kako sami zaposleni u Kancelariji za mlade Grada Niša ističu, kada je ujutru došao u Kancelariju za mlade Grada Niša, Petra je čekala dnevna agenda, baš kao što čeka i svakog zaposlenog, nakon toga Petar je organizovao nekoliko sastanaka, a na kraju dana je posetio i otvaranje izložbe učenika Umetničke škole u Nišu.

                        „Danas sam naučio da je funkcionisanje Grada jedan vrlo kompleksan proces za čije je nesmetano odvijanje neophodna stručnost i posvećenost zaposlenih u organima Grada, imao sam priliku da vidim kako treba da izgledaju službeni dopisi i ostala prepiska i kako se upravlja jednim delom gradske administracije“,  zaključuje Petar nakon napornog dana provedenog u Kancelariji.

                          Iz Kancelarije za mlade Grada Niša pozivaju i druge mlade ljude, koji žele da budu na mestu mladog Petra, da se prijave sa osnovnim podacima na mejl adresu: kzm.nis@gmail.com ili putem društvenih mreža Kancelarije za mlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare