ZAPOČELI RADOVI NA PROBIJANJU NOVE SAOBRAĆAJNICE NA HISARU

LESKOVAC

U ulici Vojina Petrovića na Hisaru započeta je prva faza radova na otvaranju saobraćajnice u dužini od oko 250 metara.

“Ova ulica će, inače, biti povezana sa ulicom Lepše Stamenković. Njenim probijanjem petnaestak domaćinstava dobiće adekvatne prilaze svojim kućama, jer su do sada bili prinuđeni da koriste komšijska dvorišta kako bi došli do svojih domova. Njima će, na ovaj način, takođe biti skraćen put do centra grada. Ulica Lepše Stamenković je inače jedna od najfrekfrentnijih u ovom delu grada, pa će na ovaj način saobraćaj u njoj biti rasterećen” , rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović koji se sa saradnicima obišao započete radove.

Vrednost ugovora je oko 4 miliona 670 hiljada dinara, investitor je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođači radova „Sistem SNL Graditelj“ doo Leskovac i „Maki plast“ doo Togačevce. Rok za završetak radova je 45 kalendarskih dana.

U planu je da se u narednom periodu uradi posteljica, nasip od šljunka, tampon od drobljenog krečnjačkog agregata i potporni armirano betonski zid.U narednoj fazi radiće se na izgradnji kanalizacione mreže, a potom slede radovi na asfaltiranju.

Ovo naselje je formirano pre više od 50 godina i za sve to vreme građani koji u njemu  žive nisu imali pristup do svojih domova, naglasio je Cvetanović, pa će njima ova saobraćajnica značiti mnogo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare