Zaplenjene skupe lovačke lampe u kosovskom autobusu

HORGOŠ

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici su danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenili više od 70 setova skupih lovačkih lampi, navode u Upravi carina.

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama, kako navodi Uprava carina tzv. „Kosova“ , koji saobraća na liniji Jinkeping-Lipljan.

Prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su carinicima da , sem ličnog prtljaga, nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, prilikom detaljne kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe robne marke „Hunter Pilot“ u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara, navode u Upravi carine.

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, navodi carina i dodaje ” a kako nezvanično saznajemo protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti biće pokrenut krivični postupak”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare