ZAPALJEN AUTOMOBIL INSPEKTORU ZA NARKOTIKE

PROKUPLJE

Automobil marke Audi zapaljen je u ranim jutarnjim satima, oko 3:15, ispred porodične kuće u Prokuplju, čiji je vlasnik policijski službenik D.S koji radi u Grupi za suzbijanje narkomanije u Policijskoj upravi u Prokuplju.

Pretpostavlja se da je do ovog incidenta došlo iz osvete ili opomene zbog učestalijeg hapšenja i obračuna sa određenim narko dilerima, jer je ovom policajcu još pre godinu dana prećeno da će mu automobil biti zapaljen, saopštio je Nezavisni policijski sindikat SRbije.

” Kako on mesecima nije posedovao automobil, počinioci ovog dela su iskoristili priliku da čim je kupio automobil, koji je u njegovom vlasništvu samo nedelju dana, mu ostave „poruku“ zato što pošteno i profesionalno obavlja svoj posao.

Nezavisni policijski sindikat Srbije izražava žaljenje zbog ovog incidenta i poziva da se što pre pronađu počionioci ovog dela i da budu najstrože kažnjeni. Država mora da zaštiti policajce, službena lica, koji su u poslednje vreme postali „glineni golubovi“ za mnoge kriminalce i narko dilere. Neretko se dešava da policajci privedu dilere, riskirajući i svoje živote i živote svoje porodice a da im se posle, vrlo brzo, ti isti dileri svete jer su pušteni da se brane sa slobode.

Loša kaznena politika, narko klanovi i korupcija pretnja su svim policajcima koji se usuđuju da savesno obavljaju svoj posao, suočeni sa velikom opasnošću koju nosi njihov poziv, a pritom su „nagrađivani“ umanjivanjem plate. Ipak, oni pronalaze snagu i način da se pošteno bore sa srpskom narkomafijom iako im ponekad i poslodavac i država podmeću nogu u tome”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare