Zapad razbio Istok

smart

LESKOVAC-LEBANE


Odlukom nadležnih organa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, ove fudbalske sezone 26 klubova nadmetali su se za bodove u dve okružne lige ,,Zapad” i ,,Istok” koje su u takmičenju imali po 13 klubova. Kvalitet prikazan igre adekvatan je rangu u kome su klubovi učestvovali, a prvenstvena sezona u obe grupe okončana je tako što je na ,,Istoku” , očekivano, prva bila ekipa Donje Lomnice, a drugoplasirano Zloćudovo.

Dileme oko prvaka nije bilo ni na ,,Zapadu”. Fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca bili su ubedljivi i bez problema osvojili šampionsku titulu, a drugo mesto pripalo je ekipi Mladosti 1959 iz Vinarca.
Propozicijama za takmičenje koje su bile donete pre početka sezone u viši rang predviđeno je da se kroz ,,baraž” utakmice stigne do plasmana u zoni ,,Jug” i to tako što se sastaju prvoplasirana ekipa sa ,,Istoka” sa drugoplasiranom ekipom iz grupe ,,Zapad”. takođe je propozicijama bilo predviđeno da se igra samo jedna utakmica a prednost domaćeg terena imala je ekipa koja je sezonu završila kao prva
Mnogobrojni poznavaoci fudbala sa ovih prostora za favorite smatrali su ekipe bošnjačkog Jedinstva i Donje Lomnica istoimenog mesta iz vlasotinačke opštine, koje su , inače, bile i najbolje na kraju sezone.
Da je uloga favorita teška i opterećena imperativom pobede najbolje su to na svojoj koži osetili fudbaleri Donje Lomnice, koje su, pre meča, gotovo svi videli u finalu sa ekipom Jedinstva iz Bošnjaca. Ali da bi se rival položio na leđa neophodno je to pokazati i na samom fudbalskom terenu, što je i najpravednije. Međutim ekipa Ivana Rajkovića ,,Jale” sagorela je u želji da se pokaže boljom i da u meču sa Vinarčanima stigne do pobede. Minimalno vođstvo od 1:0 nisu uspeli da sačuvaju do kraja utakmice, jer su gostujući fudbaleri poravnali rezultat na 1:1 u nadoknadi sudijskog vremena. Da bi se dobio konačni pobednik pristupilo se izvođenju penala u kome su fudbaleri Mladosti 1959 bili precizniji i smireniji i pobedom sa penala 2:4 izborili finalni meč sa ekipom Jedinstva iz Bošnjaca, koja je bez većih napora sa 3:0 savladala ekipu Zloćudova.
Finalna utakmica za plasman u zonu ,,Jug” između Jedinstva i Mladosti 1959 igra se u nedelju u SRC ,,Moravac Orion” u Mrštanu. Početak utakmice zakazan je za 17,30 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare