“Zana Zanfirović” kod Palilulske česme

NIŠ

                      Društvo za očuvanje tradicije i ulepšavanje “Plilule” priprema pozorišno iznenađenje za Nišlije, ali, kako kaže Bratislav Vučković, predsednik Društva, i pravu glumačku poslasticu za ljubitelje ove umetnosti. Sve će se dogoditi kod Plilulske česme,  u petak 4. oktobra od 20 sati .Ovom prilikom publici na otvorenom predstaviće se Pozorište mladih “Treća polovina” predstavom  “Zana Zanfirović” po motivima Sremčeve “Zone Zanfirove” po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Ivane Nedović.

               “U sklopu obeležavanja 40 godina postojanja Pozorišta mladih “Treća polovina” i u sradnji sa Ivanom i Miroljubom Nedovićem Rikijem, organizujemo ovu predstavu. Glumci će igrati na otvorenom u ambijentu starog Niša koji želimo da sačuvamo”, kaže Bratislav Vučković.

                 On dodaje da predstava urađena na jedinstven način po sistemu kako bi Sremac, da sada živi u Nišu, video ovaj grad.

                 “Za početak ću otkriti malu tajnu tek da zagolicam maštu Nišlija da dođu id a pogledaju predstavu. Sada će Maneta videti u jednom sasvim drugačijem svetlu. On više  nije majstorski šegrt. On postaje novi lik koji je karakterističan za ovo vreme  i postaje u ovom komadu biznismen, menadžer  u  jednoj automehaničarskoj radnji. Promenjen je lik tetka Doke, ali kako publika će morati da sazna sama”, kaže Bratislav Vučković iz Društva za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak”.

                  “Sokak” je za ovo veče pripremio još neka iznenađenja za publiku.

                  “Obzirom  da niška grupa “Merak” takođe obeležava 40 godina postojanja pokušaćemo da i njih dovedemo  kao goste jer su ostali upamćeni po tome što su staru nišku muziku “uveli” u lokalni život i oživeli je u toj meri da je ona postala zaštitni znak Niša. Oni su pokrenuli i festival “Niška Jesen”, na nekoliko  festivala su i pobedili, a čuvena je njihova pesma “Sve niške kaldrme” koju svi rado slušaju. Zbog toga smo smatrali da i oni moraju da budu deo ove nesvakidašnje večeri kod Palilulske česme”, ističe Vučković.

                   Od gostiju  se očekuju još i osnovač “Treće polovine” glumac Desimir Desko Stanijević, Timošenko Milosavljević i Miroljub Mika Tambura Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare