ZAMENJENA KOMPLETNA STOLARIJA U ZGRADI GIMNAZIJE

LESKOVAC

 

Projekat „Unapređenje energetske efikasnosti Gimnazije i Ekonomske škole – zamena stolarije“, priveden je kraju.

 

Učenici Gimnazije i Ekonomske škole će 1. septembra početi novu školsku godinu u učionicama u kojima je zamenjena kompletna stolarija. Poslednji put u ovoj zgradi stolarija je menjana 1945. godine. Sada su zamenjeni prozori u učionicama na istočnoj, severnoj i južnoj strani škole, u hodnicima, fiskulturnoj sali, u kabinetima i podrumskim prostorijama. Inače, prozori na zapadnoj strani zamenjeni su 2012. i 2013. godine, rekla je direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović.

Ovo nije jedina investicija koju škole dobijaju od lokalne samouprave, jer svakog meseca stižu i torškovi materijalnog održavanja, koji su jako značajni za rad škole. Ovih dana biće nabavljen i novi školski inventar, klupe i stolice, a u planu su i drugi projekti u cilju sređivanja zgrade, rekala je direktorka Ekonomske škole Milijana Dimić.

Projekat koji je završen u Gimnaziji i Ekonomskoj školi vredan je 5 miliona 400 hilajda dinara, a izvođač radova, „Crna Trava“, radove je završiio za dvadesetak dana. Projekat je realizovala Agencija za loklani ekonomski razvoj. Povodom jubileja Gimazije i Ekonomske škole iz gradskog budžeta prošle godine je izdovjeno po 400.000 dinara, kada je betoniran prostor oko škole, uređeni su holovi, stepenište ispred svečane hele i zamenjeni su rukohvati na stepeništima, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kompletsnn tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Mova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare