Zahvalnice i nagrade za Svetski dan energetske efikasnosti

LESKOVAC

Obeležavanje Svetskog dana energetske efikasnosti završeno je dodelom zahvalnica i nagrada najboljim učesnicima  u skupštini Grada Leskovca. Gradonačelnik Goran Cvetanović. Tom prilikom on je naglasio da obeležavanje ovog dana ima za cilj da probudi svest kod svih građana o značaju energetrske efikasnosti kako bi se ona što racionalnije koristila uz minimalne troškove.

„Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je, sledeći uputstva Ministarstva energetike i rudarstva, imenovao energetskog menadžera u okviru Odeljenja za društvene delatnosti. Tamo je formirana jedna grupa koja se bavi poslovima isključivo vezanim za energetrsku efikasnost. Formirana je i komisija za kontrolu energenata u samom obrazovanju u školama.“

Gradonačelnik Cvetanović je i pobrojao škole u kojima rađeno na povećanju energetske efikasnosti u prethodnom periodu za šta je ukupno izdvojeno 36,2 miliona dinara. Uz pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske u energetsku sanaciju OŠ „Trajko Stamenković“ je uloženo 15 miliona dinara, OŠ „Svetozar Marković“ sedam miliona, a u OŠ „Josif Kostić“ preko 70 miliona dinara. 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bokica
Bokica
5 godine pre

U Leskovcu su poslednjih godina mnoge fasade dobile novi izgled, a samim tim i zgrade postale toplije.