Zahvaljujući majci Zlatici, Violeta dobila šansu za nov život

NIŠ

Na Klinici za kardiohirurgiju niškog UKC Niš prošle nedelje urađena je treća po transplantacija bubrega u ovoj godini, obajvio je direktor ove klinike profesor dr Dragan Milić.  Majka Zlatica donirala je bubreg ćerki Violeti koja više neće ići na dijalizu već će imati  normalan život. Kako navodi profesor dr Dragan Milić, u samoj intervenciji ali i postoperativnom toku učestvovao je tim od oko 40 ljudi.

                                    “Urološku ekipu predvodili su dr Pejić i dr Dinić, vaskularnu ekipu dr Ilić, nefrološku ekipu dr Branka Mitić i dr Goran Paunović, anesteziološku ekipu predvodili su dr Stevanović, dr Golubović i dr Popović, laboratorijske analize radio je i tumačio tim dr Milana Lazarevića, kontrolne ultrazvučne preglede radila je dr Maja Jocić, ekipu u operacionoj sali predvodili su sestra Ružica Milosavljević i VMT Radovan Dramićanin, ekipu u intenzivnoj nezi predvodila je sestra Ana Milenković  dok je celokupnu brigu o neophodnom potrošnom materijalu i lekovima vodila dr Jasmina Erčević“, nabraja profesor dr Dragan  Milić trudeći se da ne izostavi ni jedno ime lekara ili sestre koji su svojim znanjem i željom da pomognu svojim pacijentima Violeti  vratili život kakv zaslužuje, ali su u isto vreme brinuli i o zdravlju njene majke.

                            Cela ova izuzetno teška i zahtevna procedura protekla je besprekorno i bez ijednog incidenta, kaže dr Milić.

                             „Čast je i zadovoljstvo raditi i predvoditi sve ove ljude koji pokazuju izuzetnu i stručnost i posvećenost. Ponosan na naš UKC Niš i srećan sto je Violeta zahvaljujuci svojoj majci dobila šansu za nov život koji više neće biti vezan za bolesničku postelju“, kaže dr Milić.

                             On dodaje da još mnogo ljudi čeka na transplantaciju kao spasonosnom rešenju za njihove životne probleme i da ih svi sa Klinike za kardiohirurgiju podržavaju kao  i program transplantacije u našoj zemlji. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare