Za Učeničku zadrugu škole ‘’Neimar’’ 350.000 dinara

NIŠ

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je  ugovore sa direktorima 29 osnovnih i srednjih škola  o dodeli grantova za školske zadruge, kao podsticaj njihovog rada. Školama je dodeljeno 10 miliona dinara za različite projekte koji će biti realizovani preko školskih zadruga. Šest miliona dinara podeljeno je za projekte u 16 osnovnih škola, dok je za projekte 13 srednjih škola izdvojeno četiri miliona dinara.

Među školama čije će se projekti finansirati ovim parama nalazi se i Građevinsko-tehnička škola „Neimar“ iz Niša. Školi su odobrena sredstva od 350.000 dinara utrošiće za nabavku CNC mašine za graviranje plastike i drveta.

                   ‘’U pitanju je projekat Ministarstva prosvete i drago nam je da je komisija ocenila projekat kao dobar i odobrili nam odgovarajuća sredstva’’- kaže Sreten Vasić, direktor Građevinsko-tehničke škole ‘’Neimar’’.

                   On dodaje da je u pitanju projekat pod nazivom Poboljšanje rada Učeničke zadruge.

                   ‘’Mašina koju ćemo kupiti od novca koji smo dobili služiće svim zadrugarima za unapređenje i kvalitetniji rad. Njena prevashodna namena je graviranje proizvoda od drveta i plastike’’- dodaje Vasić.

                 Prema njegovim rečima projekat će trajati šest meseci, ali će benefit biti vidljiv i nakon završetka projekta.

                 Učenička zadruga u ovoj školi postoji već nekoliko meseci ali zbog epidemije Kovida 19 nije imala konkretne aktivnosti.

                  ‘’Nakon nabavke ove mašine počeće i obuka koju  će proći nastavnici, ičenici i roditelji koji su uključeni u rad zadruge’’- kaže Sreten Vasić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare