Za tri vikenda u Niš i Srbiju stiglo šest medalja

NIŠ

Predhodna tri vikenda bila su više nego uspešna za mladu nadu brzog klizanja Srbije Sofiju Rodić.  U Niš i Srbiju stiglo je 6 medalja ,   a po prvi put u štafeti osvojene su  dve medalje,  jedna zlatna i jedna srebrna.

                                    Uspon u klizačkoj karijeri mlade Sofije Rodić počeo je novembra i evo  traje do decembra. Nizale su se pobede i medalje na svakom od takmičenja na kojem je ova mlada niška sportistkinja učestvovala. Svaki njen nastup krunisan je bronzom, srebrom ili zlatom, a uz medalje su upisivani i novi rekordi koje je brza klizačica iz Niša postizala.Sledeceg vikenda održava se  3. kolo Evropskog kupa na kome će Sofija odmeriti znanje i veštine  sa najboljima u svojoj kategoriji i potruditi se  da obezbedi plasman među  osam najboljih u Evropi.

                                   „Počelo je sa takmičenjem krajem novembra sa Drugim kolom evropskog kupa u Sofiji pod nazivom ISU Danubia Series 2. Sofija je osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Na ovom takmičenju bilo je 140 takmičara iz 12 zemalja i to iz Bugarske , Ukrajine , Srbije, Bosne , Slovenije , Litvanije , Hrvatske , Turske, Rumunije , Mađarske,  Letonije i Slovačke… Ono sto je lepo reći , Sofija na treninge odlazi u Sofiju i tamo je imala punu podršku poblike  i navijače koji su je bodrili u svakoj trci. Da nije bilo pada na 500 metara u finalnoj trci, i to na pola kruga do kraja , Sofija bi osvojila zlato u ukupnom plasmanu.  Sofiju je oborila najbolja klizačica Turske zbog čega je Turkinja bila disfalifikovana. Ono što nas najviše raduje je to što je Sofija kroz sva ova takmičenja imala i snage i volje da se kroz osmeh bori za što bolji plasman i da se druži za decom“, kaže Petar Rodić, otac mlade Sofije Rodić.

                                Sa osvjanjem maedalja Sofija nastavlja i na novom takmičenju. Na takmičenju u Beogradu 3. i 4. decembra, Alpe Adria Trophy, koje je okupilo takmičare iz 9 zemalja , Hrvatske, Bosne , Mađarske , Nemačke, Austrije, Slovenije , Singapura , Slovačke i Srbije, Sofija osvaja zlato.

                               Na ovom takmičenju , Sofija je u štafeti sa devojicama iz Hrvatske osvojila zlato a u mešovitoj stafeti sa dečacima i devojcicom iz Hrvatske osvojila je srebro. Takmičenje u Beogradu je besprekorno organizovano a obeležila ga je i publika koje ispunila dvoranu“, objašnjava Petar Rodić.

                             Takmičenje u Budimpešti koje je održano od 9.do 11. decembra Sofija je završila sa još sve medalje, srebrnom i bronzanom. Na 30. Santa Claus Cupu učestvovalo je čak 330 takmičara što je rekordan broj do sada. Za medalje su se borili klizači iz Mađarske , Rumunije , Slovenije , Hrvatske ,Bosne, Česke  Slovačke, Malezije , Singapura, Nemačke, Ukrajine i Srbije.

                            „ U Sofijinoj kategoriji bilo je 27 devojcica. Sofija je na ovom takmicenju osvojila dve medalje, na 500 metara je bila druga , na 1000 metara, treća. Zbog velikog broja takmičara bio je nokaut sistem i u svim trkama je bila je velika borba za prolazak u narednu trku. Takmičenje u Budimpešti je bilo naporno i puno uzbudjenja i nikada više publike koja je bodrila i navijala a bilo je preko 20 klubova“, dodaje Rodić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare