Za Sretenje pauza od pet dana

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Nakon povratka sa zimskog raspusta učenici osnovnih i srednjih škola odmaraće se pet dana i u februaru u vreme obeležavanja državnog praznika Sretenje, odnosno Dan državnosti Republike Srbije. Prvi radni dan za đaka osnovnih i srednjih škola biće ponedeljak, 20.februar.

 Državni praznik Dan državnosti obeležava se dva dana, ali kako se pada u sredu i četvrtak,15. i 16. februara u školama će biti neradan i petak, a potom slede dva dana vikenda. Tako će učenici od nastavnih obaveza odmarati pet dana.

                Novi odmor za đake je u aprilu kada imaju prolećni raspust, a koji obuhvata i praznovanje Uskrsa, pa će  učionice biti prazne od 7. do 18. aprila kada se vrata škola ponovo otvaraju za učenike. Raspust počinje 7.aprila, na Veliki petak po gregorijanskom kalendaru, nakon toga  se u nedelju, 9.aprila praznuje Uskrs sa dva neradna dana. Praktično, prolećni raspust za osnovce i srednjoškolce počinje 10. i završava se 18.aprila, ali zbog praznovanja Uskrsa on se produžava pa će učenici odmarati u aprilu 12 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare