Za škole na području Vranja bespovratna pomoć

VRANJE-PREŠEVO

Gradonačelnik Vranja Slobodan  Milenković rekao da će , zahvaljujući bespovratnoj pomoći  , koja će biti realizovana kroz Sporazum o saradnji na implementaciji programa ,,Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom“, koji je danas potpisan u Preševu ,  tri škole na području grada Vranja biti rekonstruisane, čime će biti stvoreni mnogo bolji uslovi za izvodjenje nastave.

Reč je o školama ,,Dositej Obradović” i ,,Vule Antić” u Vranju i OŠ ,,Branislav Nušić“ u selu Rataje.

Vrednost radova je 565.000 evra.

On je podsetio, da je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije dala 116 miliona za rekonstrukciju dve gradske osnovne škole ,,Vuk Karadžić” i ,,Svetozar Marković“ i da nadležne službe u Vranju rade na izradi novih projekata.

„Ovo je zapravo početak jednog velikog investiciong zahvata u obrazovanju. Istovremeno, uz podršku Vlade i medjunarodnih organizacija radimo i na izradi drugih projekata, čijom realizacijom želimo da poboljšamo kvalitet života naših gradjana“, rekao je Milenković.

Za učenike i zaposlene u ove tri obrazovne ustanove, kao i za lokalnu samoupravu, ovo je velika podrška, ocenio je on.

Sporazum o saradnji na implementaciji programa ,,Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom“, u  Preševu su danas  potpisali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković.

Bespovratna pomoć namenjena je za izgradnju i obnovu objekata u 14 gradova i opština koje su zahvaćene migrantskom krizom, a vrednost iznosi 5,4 miliona evra. Sredstva izdvaja Nemačka razvojna banka KFW.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare